Mayıs ayında dergimizde neler var?

Mayıs ayında dergimizde neler var?

Mayıs ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Motor Boat & Yachting Türkiye - Mart Sayısı, 2017– Stoklarda olup, satın aldıktan sonra hemen seyre çıkabileceğiniz; yelkenliden motoryata, sürat teknesinden aile gezi teknesine 10 metre altı 30 tekneyi inceledik.
– Jean Groenewald ve mürettebatının kasırgalarla köşe kapmaca oynadığı, Mindelo Cape Verde’den St. George Grenada’ya uzanan transfer öyküsü.
– Ufak, süratli ve güvenli bir tekne olan Sea Ray 280 SLX ile Tuzla açıklarında deneme seyrine çıktık.
– Yabancı bayrak taşıyan teknelerin Türk bayrağına geçişi dürecinde merak edilen soruları 9 Ekim Gümrük Müşavirliği Genel Müdür’ü Tahir Erbil’e sorduk.
– Dünyaca ünlü film yıldızları, görkemli film festivali ve Formula 1 heyecanı. Sizi Fransız Rivierası’na götürüyoruz.
– Sert rüzgârlar ve dalgalar onun için var. Dalgalara meydan okuyan, güvenli, güçlü ve cesur tekne Botnia Targa 30.1i inceliyoruz.
-İç Mimar Ceren Civaoğlu Tugay’dan bu ay teknenizde Grek etkisi yaratacak öneriler.
– Dev ahtapotlar, güzellikleri ve şarkılarıyla denizcileri tuzağa düşüren sirenler, ağzından alev püskürten gizemli varlıklar; Deniz Canavarları
Bavaria E34, Riva 56 Open, Hallberg-Rassy 44, Vicem Yachts 46, Dufour 63 Exclusive.

Start Hattı

Türkiye’den..
– Eker Yelken Takımı, bu yol üçüncü kez katıldığı Melges 32 yarışlarında yeni başarılara imza atmanın peşinde.
2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, 28-30 Temmuz tarihleri arasında Caddebostan-Adalar parkurunda gerçekleştirilecek.
TYF Türkiye Şampiyonası 3-8 Nisan tarihleri arasında Çeşme Ilıca’da gerçekleştirildi. Genç sporcular arasında kıran kırana rekabet vardı.
– Sisli havada başlayan Bau Spring Trophy 17’de yaşananlar…
– Üniversitelerin merak ve heyecanla beklediği Campus Cup heyecanlı yarışlara sahne oldu. Yarışlar sonunda katıldığı tüm sınıflarda başarı elde eden İstanbul Teknik Üniversitesi’nin üstünlüğü vardı.
– İstanbul yarışlarında IRC 4’ün başarılı ekiplerinden Evidea-Selan Yelken Takımı bu ay ekip sayfalarımızın konuğu.
– Ülkemizde Yelkenli Yatçılık Eğitmeni 7 belgesine sahip tek kişi olan ve Türkiye Yelken Federasyonu’nda Şef Öğretici görevine gelen Cumhur Gökova, değişmesi gereken eğitim sürecini Cenk Şahin’e anlattı.

Dünyadan..
– 13’üncü Volvo Ocean Race’e katılacak takımlar yavaş yavaş belli olmaya başlarken yeni CEO Mark Turner başkanlığındaki yönetim önemli değişikliklere imza atmaya hazırlanıyor.
– World Match Racing Tour’da 2017 sezonu 20-25 Mart’ta düzenlenen Match Cup Austrila’yla başladı.
– Ağustos ayında start alacak Clipper Round The World Race’te bir ilk. 23 yaşındaki Nicola Henderson, yarış tarihinin en geç skipper’ı olarak yarışacak.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
Hızlı ve yarı deplasman gövde formlarını karşılaştırıyoruz. Usta işi manevralar için Docstar dümen sistemi, denizciler için kullanışlı Exposure SpotMe mini fener, kapsamlı hava raporları sağlayan Delorme Uydu Haberleşme Cihazı.

Gece Seyri
Usta denizci Chris Tibbs açık denizde gece varsiyasını sağ salim atlatmak için işin püf noktalarını açıklıyor.

Sizin için seçtiklerimiz

Deniz Sohbetleri
Kadir Yurtseven, 2015 yılında Karadeniz’de yaptığı seyrin ayrıntılarını Deniz Sohbetleri’nde anlattı.

Oşinaryus
Sizi direk kırılması gibi bir kabustan kurtarmak için bu sayımızda güverteye çıkıyoruz. İşin uzmanı Engin Sili’den arma rutin kontrolüyle ilgili kritik öneriler.

Yarış Yorum
Yazarımız Haluk Babacan, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na giden yolda ilk yarışların ve alınacak kotaların önemine dikkat çekiyor.

Pirat Günlüğü
Yazarımız Emre Ayan, Çeşme’de yapılan sezonun ilk yarışı Türkiye Pirat Şampiyonası’nı değerlendiriyor.

Cahil Cesareti
Cahiller’in yaşamı Milo bebeğin gelişiyle değişmeye başladı. Milo’nun dünyaya, Cahiller’in de üç kişilik hayata alışma sürecinde iki ay geçti bile.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.