SHOP&MILES BOSPHORUS CUP
Shop&Miles Sailing Cup'ın ilk etabı olan Shop&Miles Bosphorus Cup 23-25 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Tekneler bir yandan karşıdan esen havaya, bir yandan da boğazın meşhur akıntısına karşı mücadele ederken bazı günlük gezi tekneleri ve diğer teknelerle de uğraşmak zorunda kaldı.
Yelken dünyamızın kıymetli organizasyonlarından ISAF takviminde de yer alan Shop&Miles Bosphorus Cup’ın birinci ayağı (Caddebostan parkuru) için 23 Mayıs Cuma günü Marmara Yelken Kulübü önlerindeydik. One design’ların startı verilmiş, diğer takımlar da start mahallinde toplanmışlardı. Programda saat 14:00’te verileceği açıklanan start, iki düdük sonrası komite botuna toka edilen turuncu bayrakla ertelenmiş oldu. Bu arada one design’ların yarışı bitmek bilmiyor, start verileceğine dair umutlar tükeniyordu. Komite botuna yanaşıp startla ilgili ne düşünüldüğünü sorduğumuzda bottan yukarıyı işaret edip bir süre daha beklemek gerektiği cevabını aldık. Yukarıdan umut kesilmezdi ancak görünen hava da kılavuz istemiyordu. Nihayetinde 15.30 sularında yarış abandone edildi.
Böylece yarışın ilk günü, ertesi gün yapılacak ve en düşük havada bile heyecanı eksik olmayan, dünyanın en güzel su yolu İstanbul Boğazı’ndaki yarış için teknelerin geçit resmi halini aldı.
Biz de, hazır herkes beklemedeyken Aggressivo-Kahve Dünyası teknesine yaklaştık. Tekne sahibi ve skipper Mihri Ereş’e yurtdışında katılacakları X-35 yarışlarını sorduk. Ereş, 13-15 Haziran'da X-35 yarışları için Hollanda-Medemblik’te (National Cup Championship), 22 Temmuz - 2 Ağustos tarihlerinde Yunanistan - Porto Caras’ta (Gre X-35 National Cup) ve son olarak 22 - 27 Eylül'de İtalya - Toscana’da (Dünya Şampiyonası) olacaklarını söyledi. Bu arada memleketteki yarışları da kaçırmayan ekip ilk yarış için 10 Haziran'da yola çıkacak. Başarılar diliyoruz.
Mayıs ayı boyunca yapılan tüm yarışlardan çarpıcı kareler ve ayrıntılar MBY'de
Çırağan Kempinski Grand Prix
Moda Deniz Kulübü Kupası
Boğaz Komutanlığı Kupası
BAYK Kış Trofesi
Rolex Capri Sailing Week