2020’nin global sipariş ikincisi Sanlorenzo

2020’nin global sipariş ikincisi Sanlorenzo

Sanlorenzo, 2021 Global Order Book raporuna göre 2020 yılında siparişini aldığı 86 projeyle 24 metre üstü yat üreticileri arasında dünya sıralamasında ikinci sıraya yerleşti.

Geride bıraktığımız yıl Sanlorenzo için hem tekne sayısı hem de toplam boy olarak yine yat sektörünün en çok satan markalarından olmasını sağlayan 86 proje yani 3 bin 89 metre üretim manasına geliyor. Bu uzunluk, aynı zamanda markanın son 15 yıldır aralıksız büyüyen üretim performansı açısından da bir rekor niteliği taşıyor.

Bu sonuç, Sanlorenzo Yat Departmanı’nın büyümesiyle birleşen SX crossover serisinin başarısı ve Sanlorenzo Süperyat Departmanı’nın 2020 boyunca La Spezia tersanesinde ürettiği 23 tekne sayesinde elde edildi.

Büyük ilgi gören yeni modeller arasında tamamen alüminyumdan üretilen 44Ally de var. İç mekân-dış mekân geçişgenliğini son derece akıcı kılan benzersiz bir yerleşime sahip 44,5 metrelik 44Ally dikkat çekici bir tasarım.

Onun yanı sıra yat üzerindeki deniz yaşamını ve konforunu sıra dışı bir seviyeye taşıyan şaşırtıcı çözümlerle tasarlanmış bir başka tekne de dikkat çekiyor. 62Steel, beş güverteli, 61,5m boya ve 11,9m ene sahip ve  bin 200 grostonluk bir yat.

Rakamlar, markanın güvenilirliğini ve mühendislik ve tasarım açılarından sürekli yenilikçiliğiyle değişen talep ve şartlara uyum sağlama kabiliyetini gösteriyor. Aynı zamanda Sanlorenzo’nun pazarın isteklerini önceden tespit edebilerek her projesinde
yatçılık dünyasının sınırlarını ileri taşıyıp, yeni standartlar belirleme kabiliyeti sayesinde yerleştiği zirveye yakın konumunu da pekiştiriyor.

Global Order Book raporları, 1992’den beri 24 metre üzeri tekneler için uluslararası yatçılık sektöründeki trendleri ortaya koyuyor. Rapor, her yıl Boat International dergisi tarafından yayınlanıyor.