2020 yazının tekne tatili tercihleri

2020 yazının tekne tatili tercihleri

2020 yazının verilerini açıklayan tekne kiralama platformu viravira.co’ya göre Bodrum’a gelen tekne tatili taleplerinde geçen yıla göre düşüş yaşanırken, Bozburun, Fethiye ve Göcek 2020 yaz sezonunda da popülerliğini korudu.

Online tekne kiralama platformu viravira.co, 2020 yazının verilerini paylaştı. 41 ülkede 11 bin tekne kiralama seçeneği sunan viravira.co verilere göre, Bozburun, Fethiye ve Göcek her dönem olduğu gibi 2020’de de popülerliğini korudu. Bu bölgelere ek olarak Datça, Selimiye ve Marmaris de rağbet gören bölgeler arasında yer aldı. Yunanistan çıkışının olmaması nedeniyle Bodrum’a gelen taleplerde geçen yıla oranla düşüş yaşandı. viravira.co verilerine göre, kullanıcılar tekne tipi olarak sırasıyla en çok gulet, yelkenli, katamaran ve motoryat tercih ederken pandemi ile birlikte kalabalık grupları alabilen tekneler yerini 4-12 kişi kapasiteli teknelere bıraktı.

Pandemi tekneye ilgiyi artırdı

Yaz sezonu verilerini değerlendiren viravira.co CEO’su Baran Yıldırım, “Koronavirüs salgınının ardından hayatlarımız baştan sona değişti. Salgın nedeniyle geleneksel tatil anlayışı da tamamen değişmiş durumda. Sezonu değerlendirdiğimizde salgın yüzünden kullanıcıların klasik tatil alternatifleri yerine, daha korunaklı ve tanıdığı, bildiği kişilerin bulunduğu tekne tatilini tercih ettiğini görüyoruz. Pandemi sürecinde seyahat ve sokağa çıkma yasaklarına rağmen binden fazla misafirimizin kiralamasına aracılık ettik ve teknelerimiz genellikle haftalık olarak kiralandı.” dedi.

2016’da viravira.co’nun kurulduğu günden bu yana açılan hesabın iki katından fazlasının 2020 sezonunda açıldığı belirten Yıldırım, cirolarında yüzde 60, kullanıcı sayılarında ise yüzde 290 artış yaşadıklarını söyledi. Geçen sezona oranla viravira.co’nun Türkiye’deki tekne sayısı yüzde 73 artarken, site trafiği yüzde 133, sitede geçirilen süre ise yüzde 71 oranında artış gösterdi.

viravira.co CEO’su Baran Yıldırım sözlerini, “Eylül ayında olmamıza rağmen teknelerin doluluk oranlarının yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle uygun fiyatlı 4-12 kişilik tekneler neredeyse tamamen dolmuş durumda. Yat turizmi Ekim ayının sonuna kadar devam ediyor. Özellikle 15 Eylül – 15 Ekim tarih aralığını tekne tatili için en uygun dönem olarak görüyoruz. Tekne kiralamak isteyenler için bu yaz çok fazla talep gören yüzde 10 indirim kampanyası ise hala devam ediyor” diyerek sonlandırdı.