Global Order Book lideri Azimut-Benetti

Global Order Book lideri Azimut-Benetti

Azimut-Benetti, 24 metreden uzun yat üreticileri arasında sipariş liderlerlerini belirleyen Global Order Book verilerine göre uzunluğu 3 bin 521 metreyi bulan 80 feet üzerinde 100 projesiyle geçen yılın lideri oldu.

1992 yılından beri her yıl, Boat International tarafından yayınlanan ve 24 metre üzeri yat üreticileri arasında sipariş liderlerini belirleyen Global Order Book 2021’e göre liderliği, Glova geçen yıl da olduğu gibi yine Azimut-Benetti aldı. Azimut-Benetti, 80 feet üzerinde 100 projesiyle toplamda 3 bin 521 metre uzunluğa eşdeğer üretim gerçekleştirdi.

Azimut-Benetti yılı 100 ve üzeri siparişle tamamlayan tek üretici oldu. 3.5km uzunluğu geçen yat üretimleriyle yıllardır sürdürdüğü liderliğini korudu. Geçen sene de olduğu gibi ikinci sırayı Sanlorenzo alırken üçüncü yine Feadship oldu.

Boat International’ın raporu, 24 metreden uzun yatların inşa edildiği dünya çapında 179 tersanedeki çalışmaları dikkate aldı. Rapor, en üst sırada yer alan Azimut-Benetti’nin, analiz edilen 821 projeye göre bu segmentte yüzde 12 pazar payına sahip olduğunu ortaya koydu. Proje sayısı ve 432 metre uzunluğunda fazla üretimiyle ikinci sıradaki markaya yüzde 16’lık bir üstünlük sağladı.

Rapora göre geçen yıl dünya genelinde 821 yat inşa edildi veya sipariş edildi.
Rapora göre geçen yıl dünya genelinde 821 yat inşa edildi veya sipariş edildi.

 

Markadan yapılan açıklamada, geçen yıl pandemi sebep olduğu krizle sektörün yaşadığı zorluklar göz önüne alındığında, bu başarının özel bir anlam kazandığına dikkat çekildi. “Bu konuda, grubun karmaşık bir duruma ne kadar çabuk ve etkili tepki verdiğini değil, aynı zamanda yeni ürünlerin geliştirilmesine istikrarlı bir şekilde yatırım yapmaya devam etme kararlılığını da hatırlamak önemlidir.” denildi.

“Bu karar, suya inmeden “kağıt üzerinde” satın alınan ve beğenilen modellerin pazara girmesiyle karşılığını verdi. İlk çıkışından sadece iki ay sonra 12 birim satılan satılan Benetti’nin Oasis 40M’si ve resmi tanıtımından önce zaten beş birim satan Azimut Yachts’ın Trideck gibi modelleri buna örnek oldu. B.Now, B.YOND ve Custom kategorilerine özel olarak odaklanılan Benetti’nin çelik ve alüminyum üretiminde de büyük başarı gösterildi. İki B.Yond 37M, ve üç B.Now 50M’nin son satışları dışında, Livorno’daki Benetti tersanesinde 60 metre ve üzeri uzunlukta ve çelik gövdeli altı özel yat şu anda yapım aşamasında.”

Coğrafi açıdan son bir kritik faktör ise Azimut-Benetti’nin, yıllardır pazar lideri olduğu Amerika Birleşik Devletleri gibi süper yat satışları için en önemli bölgelerde gösterdiği yüksek profili. Grup Güneydoğu Asya ülkeleri gibi gelecek vaat eden pazarlarda da etkinliğini sürdürüyor.

Grup Başkan Yardımcısı Giovanna Vitelli, “Bu liderliği şirketimizdeki herkese ve bize olan güvenleri, bizi şükran ve onurla dolduran müşterilerimize adadık,” diyerek devam etti: “Bizi zorlu bir sezon bekliyor. Ancak zaten büyük bir sipariş defteri (yüzde 80 Benetti ve yüzde 60 Azimut Yachts) ve önümüzdeki 10 ay içinde planlanan lansmanlarla birlikte toplam dokuz ürünle en iyi başlangıçlardan birini yaptık.”

İLETİŞİM: Azimut Türkiye (Karina Marine Group)

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.