2026 Ocak ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.
Haberler
- 17 Ocak’ta tekne ve deniz tutkunlarına kapılarını açacak Boot Düsseldorf’ta dünya prömiyerini yapacak 18 modele göz atıyoruz.
- Beneteau’nun hızlı seyir iddiasındaki yeni modeli First 30’u, Yachting World İngiltere Editörü Toby Hodges, Danimarka’da test etti.
- Solemarin’in distribütörlüğünü yaptığı Aquador’un yeni nesil sport cruiser filosunun amiral gemisi 400 HT’yi yakından görmek için rotamızı Polonya’ya çevirdik.
- Sema ve Sencer Salbaş çiftinin Cebelitarık’tan Atlantik’e uzanan geçişi, coğrafi bir rotadan çok zihinsel ve duygusal bir eşiği temsil ediyor.
- Numarine’de yeni bir dönemi başlatan CEO Patrik von Sydow ile büyüme vizyonu ve liderlik yaklaşımı üzerine konuştuk.
- Yeni Tekneler: Ferretti 800, Pardo 43, Galeon 620 FLY, Delta 72
Akıl Hocası
Yeni Teknoloji
- Simrad AutoCaptain, yanaşma sürecini baştan sona yöneten yeni nesil bir sistem olarak öne çıkıyor.
Sizin İçin Seçtiklerimiz
Yarışıyorum
- Yarışçı yazarımız Haluk Babacan, Tenzor Serisi özelinde J70 Avrupa Şampiyonası yolunda istikrar ve ekip olmanın önemine dikkat çekiyor.
Tasarımcının Rotası
- Yazarımız Nazenin Dino, Global Order Book 2026 verileri ışığında pandemi sonrası süperyat sektöründeki değişimi anlatıyor.
Derinliklerin Altın Çağı
- – Son aylarda okyanusların derinliklerinde yapılan sıra dışı keşifler, 2025’i deniz biyolojisi açısından gerçek bir altın çağa dönüştürdü.
Öteki Dünya
- Elektrikli dönüşüm sürecinde karakterinden ödün vermeyen Porsche Macan 4’ü İstanbul’da deneyimledik.
📖 Dergimizi dijital platformda okumak isterseniz iOS uygulamamızdan abone olabilirsiniz.




