Jeanneau Sun Fast 3300

Jeanneau Sun Fast 3300

Jeanneau Sun Fast 3300

Bu tasarım şüphesiz şirket için radikal bir adım. Mevcut Sun Fast 3200 ve 3600 modelleri ardı ardına başarılı sonuçlar elde eden süratli fakat nispeten daha muhafazakâr ve kolaylıkla kullanılabilen, güverte yerleşimleri çoğu performans cruiser’la benzer nitelikte.

Diğer yandan daha sofistike olan yeni teknenin hareketli kıç ıstralyalarıyla balenli üst yakalı anayelkeni, genelde az sayıda kişiyle yelken yapan takımların yüksek standardını yansıtıyor. Jeanneau’nun yelkenli tekne ürün direktörü Antoine Chancelier, “Sun Fast sahipleri profesyonel yelkenci olmayabilirler ancak tekneyi bir profesyonel gibi kullanacak bilgi ve kapasiteye sahipler” diyor.

Armasından daha da radikal olan yeni gövde formu da dahil olmak üzere, teknenin tüm özellikleri IRC için optimize edilmiş. Tekne VPLP’den Daniel Andrieu ve Guillaume Verdier’in ortak ürünü; Verdier IRC’ye yeni fikirler katmış. Sualtı profilinde, salmanın ön kısmındaki içbükey bölümler teknenin yürümesine yardımcı olurken, genişlik oldukça ileri kadar sürdürülmüş. Salmanın gerisindeki bir diğer içbükey bölümse hafif havalarda ıslak yüzey alanını minimize etmek üzere tasarlanmış.

Jeanneau Sun Fast 3300Jeanneau Sun Fast 3300 ‘ün IRC reytingi sipariş edilen opsiyonlar ve yelken seçeneğine bağlı olarak yaklaşık 1015 civarında olacak. 3300’ün CFD (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) analizi 3200 R2 ile karşılaştırıldığında yeni teknenin hafif havada benzer sürate sahip olduğunu ancak rüzgâr arttıkça daha süratli hale geldiğini gösteriyor. Ayrıca Kuzey Amerika piyasası için daha geniş bir arma da geliştirildi. Bu, 15 knot’tan düşük rüzgârda sürati maksimize etmenin önemli olduğu yarışlar için optimize edildi.

Jeanneau geçen yılki lansmandan sonraki altı hafta içinde 16 sipariş aldı. İlk teknelerden üçü İngiltere’ye teslim edilecekler ve Rolex Fastnet Race için kayıtlarını yaptırdılar.
İLETİŞİM: topleisure.net

TEKNİK ÖZELLİKLER
BOY 10.49m (34ft 5in) EN 3.40m (11ft 2in) DEPLASMAN 3500kg (boş) SU ÇEKİMİ 1.95m FİYAT Firmayla iletişime geçiniz.