2023 MBY Ödülleri

2023 MBY Ödülleri

Testlerle geçen dört ay, haftalar alan analizler ve jüri üyelerimiz arasında günlerce süren tartışmalar sonunda yılın Motor Boat ödülleri açıklanmaya hazır. Her zaman olduğu gibi, 10 kategoride teknelerin zorlu deneme seyirlerindeki performansına bağlı olarak bir kazanan seçtik, ancak boyu, stili ve fiyatına oranla hedef pazarının ihtiyaçlarını ne kadar karşıladığı da göz önüne alındı. Bazı kategorilerde sadece kazanana en yakın aday olduğundan değil, aynı zamanda jüri üyeleri dikkat çekilmeye değer olağanüstü bir yetenek veya yenilik gördükleri için bir “Şiddetle Tavsiye” ödülü de verdik.

MACERA TEKNELERİ
XO DFNDR 9


30ft altında çok az tekne XO DFNDR 9 kadar çok yönlü yeteneğe sahip. Zarif ve su üstünde yumuşak, yükseltilmiş gövde bordaları ve derin bir dümen evi sunan model, pratik olduğu kadar yenilikçi yerleşim planıyla da öne çıkıyor. Tekneyi bir plaj partisi için kıyıya alabilir ve konforlu baş kamarada geceyi geçirebilirsiniz. Dümen evinin kıç tarafını açıp rahatça güneşlenebilir veya altı kişilik bir öğle yemeğinin keyfini çıkarabilirsiniz ve tüm bunları baş tarafta da gerçekleştirebilirsiniz. Dümen evine dönersek, dümen çok iyi, tavan yüksekliği yeterli ve görüş birinci sınıf.

Kıçaynada bir çift 225hp ile çok hızlı, tutumlu ve dengeli. Ayrıca bir tank gibi sağlam inşa edilen model, bir film yıldızı gibi görünüyor. Bu özellikle zeki tasarım, kaliteli inşa ve titiz geliştirme süreci düşünüldüğünde nelerin başarılabileceğini kanıtlayan aktif bir macera teknesi için sadece en etkileyicilerden birkaçı. tezmarin.com

45FT ÜSTÜ SPOR-GEZİ TEKNELERİ
FAIRLINE PHANTOM 65


Model Fairline’ın ilk spor-fly tasarım denemesi olabilir ancak teknenin görünümünden, performansından ve yarattığı havadan bunu anlamanız mümkün değil. Zarif ve akıcı çizgileriyle zarafet ve sportiflik arasında mükemmel bir denge yaratırken güverte altına dörde kadar kamara, içeride ve dışarıda çok geniş sosyal yaşam alanları sunmayı başarıyor.

Flybridge bile Squadron standartlarına göre kompakt olmasına karşın, çok sayıda güvenli oturma ve güneşlenme alanı ve gerçek bir bar yanında kapsamlı bir dış dümen istasyonuna sahip. Ancak seyir deneyimi Fairline’ın alışılmış yüksek standartlarını yakalayamadığında tüm bunlar önemini kaybedebilirdi. Oysa tekne bu konuda beklediğimizden de iyi, 38 knot maksimum sürate zorlanmadan ulaşıyor. İdaresi çok iyi ve Rolls-Royce tarafından üretilen diğer efsanevi Phantom ile aynı havayı yaratan sorunsuz ve uzun adımlı bir seyir keyfi sunuyor.

Bu etkileyici dinamik karakteristikler, sağlam pratik fikirler çok temiz bir iç mekân ve güven verici sağlamlıkta inşa kalitesiyle destekleniyor. Phantom 65 geleneksel spor-gezi teknelerinin görünüm ve seyir karakteristikleriyle bir flybridge modelinin konfor ve kullanışlılığıyla her iki dünyanın en iyilerini sunabiliyor. karina.com.tr

2023 MBY Ödülleri dosyasının devamnını Mart sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.