2023’ün en iyi yatları

2023’ün en iyi yatları

Yılın Avrupalı Yatı ödüllerinin 21’inci yılındayız. Bu yıl da ödüllere aday 21 tekneyi test eden 12 kişilik seçkin jürinin içinde olan Yachting World test editörü Toby Hodges, kazananları açıklıyor.

AİLE-GEZİ

ADAYLAR:
Bente 28 // Dufour 37// Linjett 39

Genel olarak bu kategori ana akım üreticilerin orta boy tekneleriyle dolup taşar. Dufour bu bayrağı taşırken, bu üç adayı bir araya getirdiğinizde bariz farklı bütçelere uygun 30-40ft aralığında yeni aile dostu ilginç gezi yatları içinden çok değişik seçeneklere sahip oluyorsunuz.

Dufour 37, eski 360 modelinden daha kısa olabilir ancak modern ve genişletilmiş gövde formu sunduğu daha geniş güverte, havuzluk ve master kamara alanları nedeniyle öne çıkıyor. Felci Yacht Design, boyuna göre (34ft) iyi bir performansla güzel yelken yapabilen zekice bir gövde tasarlamış. Dümenlerin arkasındaki kıç omuzluklar havuzluk boyutlarını artırmak için kompakt tutulmuş fakat yelken seyrinde oldukça konforlu oldukları kanıtlanmış. Ana vinçler dümenden erişilir konumda. Hafif ve düşük sürtünmeli flok ıskotası ayarları rahatça yapılabiliyor.

Dufour 37, Easy (iki vinçli), Ocean (gezi) veya Performance versiyonlarında, iki veya üç kamara yerleşim planında sunuluyor. Test teknemiz en popüler Ocean modeliydi ve yelkenler, makine ve manevra pervanesi dahil 100 bin Euro değerinde ekstralarla donatılmış olsa da sonuç olarak boyuna oranla pahalı bir tekne ortaya çıkmıştı. Bente adını tanıyanlar için 2015 yılında sahneye yenilikçi ve uygun fiyatlı yeni 24ft modeliyle (yaklaşık 150 adet tekne Polonya’da üretildi) çıktığında markayı ele almıştık. Sonra 39ft modelini 2019 yılında, tersane iflas başvurusu yapmadan bir yıl kadar önce test etmiştik. Ancak artık yeni bir sahiple ve yine Judel/Vrolijk tasarımı çok etkileyici ve daha kusursuz Bente 28 ile geri döndüler. Bu seyirde çok keyifli bir tekne, sınırlı mürettebatla kontrolü kolay ve özellikle apaz seyrinde canlı bir performansa sahip. Üst bina güverte yapısının bir parçası ve aşağıdaki çok iyi düşünülmüş ergonomik iç mekânlara ışık, hacim ve tavan yüksekliği sağlama konusunda önemli bir rol üstleniyor. Sonuçta, bu kullanışlı ve korunaklı havuzluğuyla kompakt boyutlarda çok iyi bir başlangıç seviyesi gezi teknesi.

2023’ün en iyi yatları dosyasının devamnını Mart sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.