Sirena 78

Sirena 78

Crossover modellerdeki patlama artık bir trawler, flybridge veya trideck arasında seçim yapmak zorunda olmadığınız anlamına geliyor, üçüne aynı teknede sahip olabilirsiniz, ancak bu tasarım uyumlu veya akıl karıştırıcı mı? Yanıtı bulmak için Sirena 78 ile test seyrine çıkıyoruz.

Yakın zamana kadar 60-80ft bir motoryat arayanlar çok basit bir seçim yapmak durumundaydı. Sadece bir flybridge, bir spor-gezi veya bir trawler modeli isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyordu, sonra bunları inşa eden yarım düzine kadar tanınmış marka arasından birini seçiyordunuz. İşiniz kolaydı.

Bu günlerde, sunulan seçeneklerin çeşitliliği işleri oldukça zorlaştırıyor. Yalnızca kategoriler spor tekneleri, navetta’ları, swift trawler’ları, macera teknelerini ve sayısız crossover tasarımlarını içerecek şekilde değişime uğramadı, aynı zamanda bunları üreten tersanelerin sayısı da katbekat arttı. Sirena buna mükemmel bir örnek. 2017 öncesinde, endüstri dışından çok az insan Sirena’nın adını duymuştu, marka bu döneme kadar büyük ölçüde gölgede kalmıştı ve diğer markalar için tekneler üretiyordu. Ancak daha sonra yılların deneyimiyle kendi motorbot serisini üretmeye başladı ve o günden sonraki beş yıl içinde büyüyerek kendi çapında önemli bir oyuncu haline geldi. Markanın yüksek kaliteli, büyük hacimli gezi tekneleri kolayca kategorize edilmeye karşı duruyor. Derin parapetleri, kapalı yan güverteleri, dikey ön camları ve sağlam yarı-deplasman gövdeleriyle modeller geleneksel trawler yatlarla belli karakteristikleri paylaşıyor.

Öte yandan, geniş hacimli kamaraları, büyük gövde camları, yüksek teknolojili iç mekânları ve 25-30kt performanslarıyla modern flybridge tasarımlarıyla da aynı oranda ortak noktaları var.

Bu yetmezmiş gibi, son modelleri olan Sirena 78, işleri kelimenin tam anlamıyla bir üst seviyeye taşıyor.
Açık bırakılabilen, yarı kapalı veya tam kapalı olabilen üst güverte sayesinde, tekne aslında bir trideck yat, bir hard-top’u olan geleneksel iki güverteli bir flybridge veya bunlar arasında bir şey olarak sunuluyor. Bu varyantlardan hangisini seçtiğinize karar verdikten sonra çok sayıda iç mekân yerleşim planı ve üç farklı tasarım teması içinden seçim yapmanız gerekiyor.

ADA HAYATI

Sirena 78’in yarı kapalı flybridge’li modelini test ediyoruz. Bu versiyonun en önde gelen özelliği flybridge’in ön tarafında tamamen kapalı bir dümen istasyonu olması, aşağıda ikinci bir dümen istasyonuna gerek kalmıyor. Bu sayede ana güvertede bugüne kadar bu boy bir teknede karşılaştığımız en muhteşem yaşam/eğlence alanlarından biri için yer kazanılıyor. Ana salonu paneller ve bölme perdeleriyle ayrı oturma, yemek ve pişirme bölümlerine ayırmak yerine, tasarımcılar sahnenin tam ortasını alan dev bir ada mutfakla tüm mekânı açık planda kullanmış. Bir Teppanyaki sacı, barbekü ızgarası, aşağı çekimli aspiratörler ve bir çift şampanya soğutucusu dahil tam takım Gaggenau ankastreyle süslenen mekân Michelin yıldızlı bir restoran veya bir Masterchef bölümünde isleyebileceğiniz bir gösteri mutfağı gibi görünüyor.

Sirena 78 test yazısının devamnını Ağustos sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.