Eylül sayısında dergimizde neler var?

Eylül sayısında dergimizde neler var?

2021 Eylül ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Cannes Yachting Festival’de dünya prömiyeri yapacak, farklı markalara ait, en çok merak edilen 40 yeni modeli inceliyoruz.
– Alman tersanenin Sportscruiser serisinin en iyi özellikleriyle R-Line serisinin klasını bir araya getirerek tasarladığı yeni modeli Bavaria SR41 ile test seyrine çıkıyoruz.
– Finn teknesinin Helsinki Olimpiyatları’nda başlayan macerası 69 yıl sonra Tokyo’da sona erdi. Dünyada ve Türkiye’de Finn dosyasını aralıyoruz.
– Orman yangınları, gönüllü yelkenciler, teknede alınacak önlemler… Temmuz ayının son günlerinde ülkemizi adeta bir cehenneme çeviren orman yangınlarında yaşananları bölgedekiler anlatıyor.
– Zuhâl Atasoy, Marmara’da ortaya çıkan müsilaj hakkında merak edilenleri ve yapılması gerekenleri uzmanından öğreniyor.
– Alman çift, tekneleri Marlow 72 ile birlikte çıktıkları büyük İtalya turunu Venedik’te sonlandırıyorlar.

Start Hattı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları bir yıl gecikmeli de olsa 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.
– Dünyanın en zorlu okyanus yarışlarından Transquadra’ya katılan ilk Türk takımı Alize Ocean Racing, 13 Ağustos’ta başlayan Marsilya-Madeira etabını ikinci olarak tamamladı.
– 20-22 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü tarafından Eker Süt Ürünleri’nin ana sponsorluğunda düzenlenen TAYK-EKER Olympos Regatta objektifimize takılanlar…
– 13-15 Ağustos’ta Kalamış Koyu’nda düzenlenen SportsBoat Türkiye Şampiyonası‘nda yaşananlar…

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Deniz tabanının şeklini, yapısını hatta bitki örtüsünü görmenizi sağlayan sonar ve pruvayı gören dijital iskandilleri inceliyoruz.
Torqeedo’nun ufak bir servis botu için ideal, 1.5hp’lik 503 ve 3hp’lik 1103C’nin arasındaki kıçtan takma serisinde yerini alan yeni 603 Travel modelinin detayları…
Güvenli Demir Atma Manevraları: Her tekne sahibi ve kaptanın güvenlik ekipmanlarından biri olan demirleme tekniklerine hakim olması gerekiyor.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Başka Türlü Yaşamak
– Yazarımız Özlem U. Şahin, denizcilerin gözünden orman yangınlarını aktarıyor ve aldıkları önlemlerle ilgili bilgi veriyor.

Mia’nın Mavi Dünyası
– Tuna ve Fırat Göker çifti, yangın nedeniyle geçirdikleri kötü haftayı anlatıyorlar.

Mavi Edebiyat
– Yazarımız Yılmaz A. Bayazıtoğlu, 2012’deki Sandy Kasırgası sırasında batan Bounty adlı yelkenli geminin öyküsünü anlatıyor.

Öteki Dünya
– Küçük Crossover olarak tanımlayabileceğimiz B segmentinde savaşı kızıştıracak Honda Jazz Crosstar’ı inceledik.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir, Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.