Azimut 55

Azimut 55

Azimut 55 ’in iç dekorasyonu nefes kesici, ama bu avantaj aynı derecede başarılı rakiplerini tahtlarından etmeye yetecek mi?

Dışarıdan bakıldığında Azimut 55’in yerini aldığı 54’ten belirgin bir farkı olduğu hemen anlaşılmıyor. Teknenin profili eski modelle hemen hemen aynı; pencereler ve boyutlar da neredeyse birebir korunmuş. Ancak Princess 55 ve Prestige 520 gibi rakiplerinin yüzme platformunu gören İtalyanlar Azimut 55’e farklılık katacak bir şeyler yapmaları gerektiği sonucuna varmış gibi görünüyor.

Bu ‘farklılığı’ en belirgin olarak kıvrımlı hatlara sahip iç dekorasyonda görüyoruz. Dekorasyonda daha önce Azimut’un büyük boy teknelerinin iç mimarisini tasarlayan, son zamanlarda da 60’ın ve nihayet bu en ufak Azimut’ta imzası bulunan Achille Salvagni’nin imzası var. Tasarım ufak teknede çok daha büyük etki yapmış; orta ölçekli bir teknede bu kadar titiz detaylar ve yuvarlak hatlara böylesine sadık kalındığını görmek harika.

Yuvarlak hatlara aşırı vurgu yapıldığını düşünebilirsiniz ancak bir Salvagni tasarımı söz konusu olduğunda bu hiç de abartılı bir durum değil. Dolaplar, tutamaklar, kanepe bazaları -her şey son derece yumuşak hatlara sahip; bu hem estetik olarak hoş duruyor hem de seyir halinde çarpmalar olduğu düşünüldüğünde daha tercih edilir bir durum. İç mekânlarda işçilik de harika.

Dekorasyonda Achille Salvagni’nin imzası var.
Dekorasyonda Achille Salvagni’nin imzası var.

Canlı renk kombinasyonu, malzemeler ve sanatçı dokunuşlarla dikkat çeken iç dekorasyona bu boyut ve fiyatta bir teknede çok sık rastlanmıyor. Koyu ve açık renk ahşaplar cesurca birarada kullanılmış. Bronz detaylar dolap ve tezgâhları havada asılıymış gibi gösteriyor. Göze çarpan pastel renk kumaşlar alttaki panelin monokrom renk paleti ve dümen koltukları yanında gerçekten kendini gösteriyor. Önemsiz olduğu düşünülen masa lambaları şık ve yaratıcı, hiçbir detayın sıkıcı olmasına ya da gözardı edilmesine izin verilmemiş. Princess 55 ve Sunseeker Manhattan 52 camları daha akıllıca kullandığından iç mekânları daha geniş gözüküyor, ancak Azimut’un yerleşim planına yaklaşmaları mümkün değil.

Daha modern bir dekorasyon haricinde 54’teki en önemli değişiklik mutfağın vasattan havuzluk kapılarının yanına taşınmış olması. Hoş bir kavise sahip mutfak hem içeriye hem de dışarıda kalan güverte alanlarına ve vasatta yer alan, yükseltilmiş pozisyonundan dolayı harika manzaraya sahip oturma bölümünün karşısındaki yemek masasına servis yapacak şekilde, iyi konumlandırılmış.

İLETİŞİM: Azimut Türkiye (Karina Marine Group)

Azimut 55 test yazısının devamını Nisan 2019 sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.