Sirena Marine’den dünyanın dört bir yanına tekne ihracı

Sirena Marine’den dünyanın dört bir yanına tekne ihracı

Sirena Marine, pandemi sırasında da dünyanın dört bir yanına tekne ihracatı yapmaya devam ederken, sınıfının en geniş teknesi olan Sirena 88’in ikinci gövdesini de suya indirdi.

Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle herkesin güvenli alan ihtiyacının artmasıyla birlikte tüm dünyada tekne talebinde önemli bir artış yaşanıyor. Tekne tatilleri hijyenik ve korunaklı bir imkan sunması sebebiyle tercih edilirken, bir evde aranan tüm imkanları teknede de görmek isteyen müşteriler; konfor ve işlevselliği bir arada sunan markaları daha fazla tercih ediyor. Tekne üreticisi Sirena Marine pandemi sürecinde de Avrupa’dan Amerika’ya birçok ülkede tekne severlerin tercihi oldu. Yaşanan gelişmeler; ana hatlarını koruyarak kişiye özel tekne tasarımı yapabilen ve el işçiliğiyle öne çıkan Sirena Marine teknelerine ilgiyi artırdı. Sirena Marine, Bursa Orhangazi’de 150 bin metrekare alanda %100 yerli işçilikle ürettiği tekneleriyle, özellikle Amerika’da yeni dönemin en çok tercih edilen markalarından biri oldu.

Sirena Marine, ödüllü Euphoria ve Azuree yelkenlileriyle Sirena Yachts markası olmak üzere üç markasını da Bursa Orhangazi’deki tersanesinde üretiyor. Şirket ürettiği tekneleri sadece yurt içinde satmakla kalmıyor, dünyanın dört bir yanına da ihraç ediyor. Kontrollü sosyal yaşam sürecinde tüm önlemlerini üst seviyede tutarak üretimine devam eden Sirena Marine, 800 kişinin çalıştığı Orhangazi’de 150 bin metrekare alandaki tesisinde, mobilya üretimi dahil her şeyi kendi bünyesinde çözümlediği entegre bir ekosistem içinde üretim yapıyor. Bu yapısı sayesinde müşterilerine, geniş opsiyonlara sahip kaliteli tekneler sunuyor

Yarattığı istihdam ve %100 yerli işçiliğiyle Türkiye’ye yatırımlarına devam eden Sirena Marine, kendi segmentindeki diğer üreticilerin sunmadığı kişiselleştirme özellikleriyle fark yaratıyor. Sunduğu özgün, yaratıcı ve kaliteli işçilikle son dönemde özellikle Amerika pazarında en çok tercih edilen tekne üreticilerinden biri olan Sirena Marine, Amerika’da Türk işçiliğine duyulan istek ve beğeniyi bir Türkiye’den dünyaya açılan iyi bir örnek oluyor.

Sirena 88’in ikinci gövdesi suya indi

Sirena Marine, Amerika’ya bir teknesini daha gönderiyor. Sirena, sınıfının en geniş teknesi olan Sirena 88’in ikinci gövdesini suya indirdi. Tasarımı, dünyaca ünlü tasarımcılar German Frers ve Cor D. Rover‘ın imzasını taşıyan Sirena 88’in ikinci gövdesi, Aralık ayında Amerika’ya doğru yola çıkacak.

Lüks, performans ve konforu 27 metrelik bir tekne hacminde buluşturan Sirena 88’in ilk gövdeye göre müşteri istekleri de göz önünde bulundurularak tekne içi merdiven tasarımı, dashboard ve kaptan köşkü optimize edildi. Ayrıca mürettebat kabini büyütülen Sirena 88’in kullanım alanı artırılan garajına, tender bot ile jet ski sığabiliyor.

Sirena 88, yükseltilmiş kaptan köşkü, beş kamarası ve panoramik manzaraya sahip bir ana kamarasıyla ile büyük bir hacme sahip. Yerden tavanın yarısına kadar yükselen cam paneller kamaralara aydınlık veriyor.

Ana güvertedeki yemek masasında 10 kişi ağırlanabiliyor, kıç tarafındaki oturma grubu ise yine konuklarla zaman geçirmek için tasarlanmış. Ön güvertedeki güneşlenme alanı tekneyi bir beach club’a dönüştürüyor. Kokteyl masası, yemek masası, barı ve opsiyonel jakuzisiyle Sirena 88’in flybridge’i ise başlı başına bir sosyalleşme alanı.

Sirena 88’in verimli ve güçlü performansının altında yüksek teknoloji var. Daha hafif bir gövde ve daha dengeli bir seyir için karbon fiber ile üretildi. Maksimum hızı 25 knot’a kadar çıkabilen Sirena 88’in, 9 knot’ta 2,100 deniz miline ulaşması hedefleniyor. Üstelik bu gücüne rağmen, bu boyda bir teknede rastlanmayacak bir sessizliğe de sahip.

Dünyanın dört bir yanına

Avrupa’dan Amerika’ya, Japonya’dan İsveç’e, Dubai’den İspanya’ya kadar dünyanın çok farklı bölge ve ülkelerindeki deniz tutkunları tarafından tercih edilen Sirena Marine geçtiğimiz aylarda imzaladığı anlaşmalarla, Avustralya, Yeni Zelanda ve Rusya’da da tekne satışına başladı. Önceki yıl İsveç’e yelkenli tekne satmayı başaran Sirena Marine; dünyanın en kaliteli teknelerinin üretildiği İskandinav ülkelerindeki tekne severlerin de güvenini kazandı. Uzak Doğu gibi henüz tekne kültürünün oturmadığı bir pazarda Japonya ve Tayland gibi ülkelere dahi tekne ihraç edebilen Sirena Marine; son dönemde daha da güçlendiği Amerika pazarındaki hedeflerini de büyüttü.

Türk işçiliğini dünyaya kanıtlayan Sirena Marine, kazanmış olduğu yenilikçi ürün deneyimi, tasarım ve mühendislik bilgi birikimi ile Türkiye AR-GE 250 Araştırmasında 64. sırada yer aldı. Türkiye’den dünyaya açılan küresel bir marka olma hedefi doğrultusunda dünyanın önde gelen şirketleriyle iş ortaklıkları yapan Sirena Marine, köklü rakiplerine kıyasla kısa sürede ihracatta da büyük rol oynayarak Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2019 yılında yapılan ‘İlk Bin İhracatçı Araştırmasına” göre genel sıralamada 628, kendi sektöründe ise altıncı sırada yer aldı.