Mayıs sayısında dergimizde neler var?

Mayıs sayısında dergimizde neler var?

2020 Mayıs ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

  • Cranchi’nin güzel görünümlü, lüks ve kullanışlı detaylarla bezeli Cranchi E52F modeliyle Boğaz’da test seyrine çıktık.
  • Kuşkusuz anne olmak dünyanın en güzel duygusu. Peki, teknede anne olmak ise dışarıdan bakıldığı gibi sıra dışı ya da zor mu? Denizci annelere sorduk.
  • Koronavirüs karada ve denizde hepimizi etkiledi. Pandemiye teknede yakalanan denizcilerle karantina sürecini konuştuk.
  • Sürdürülebilir yelkencilik adına teknelerin tamamen kendine yetebileceğini kanıtlamak isteyen İsviçreli yelkenci ve organik çiftçi Wolf’un ilk teknesi Neel 51’i yeniden yapılandırma hikâyesi.
  • Bu yılın en yenilikçi ve maceracı teknelerinden biri olan Bluegame BGX 70’i test ettik.
  • Yazarımız R. Kağan Aybudak, Britanya çevresinde yaptığı seyrin son bölümünde İskoç Lochları’na veda edip turunu bitiriyor.
  • Bir yıl ertelenen olimpiyat oyunlarına hazırlanan milli sporcularımız evde ne yapıyor?
  • Yeni tekneler: Pershing 7X, Parker 920 Explorer Max, Rodman 33 Offshore, Grand Soleil 44 Performance.

Start Hattı

Türkiye’den..
– 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan sporcularımız Alican Kaynar ve Ecem Güzel’den sevindirici haberler var.
Yurtdışından…
– Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle bütün spor organizasyonları durma noktasına gelirken yelken yarışları da bundan nasibini aldı.
– 20’nci yüzyılın başında America’s Cup için tek direkli yarış yelkenlisi olarak tasarlanan J sınıfı yatların modern temsilcisi olan iki büyük yelkenli Svea ve Topaz, Antigua Superyacht Challenge için yarıştıkları sırada iskele-sancak yol durumu nedeniyle bir çarpışma yaşadı.
– Golden Globe yarışını 50 yıl sonra yeniden canlandıran Avustralyalı organizatör Don McIntryre bu defa daha çılgınca bir projeyle ortaya çıktı.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Küçük tekneler için yeni Seakeeper cayroskopik dengeleyiciyi modellerini inceledik.
– Lowrance’in balıkçılar için tasarlandığı Hook Reveal adı verilen yeni balık bulucu/chartplotter modelini piyasaya sürüyor.
– Jobe Watersports’un tekne arazisini demirdeyken genişletmek için yeni şişme platformu Infinity.
– Küçük tekneler ya da karavanlar için yiyecek ve içeceklerinizi kolayca soğutulabileceğiniz yeni Dometic CFX3 soğutucu.
Zipwake flap serisini daha büyük teknelere uygun modellerle genişletiyor.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Ustalar Sınıfı
Deneyimli yelkenci Pip Hare, Transatlantik geçişinde her türlü hava ve deniz şartına göre nasıl giyecek planlaması yapılacağını anlatıyor.

Yüzen Stil
Bu ay teknede olmanın, seyahat edebilmenin özgürlüğü şerefine, rafine güverte seçimlerine, dingin ve koyu tonlara göz atalım istedik.

Mavi Edebiyat
Yılmaz A. Bayazıtoğlu Mavi Edebiyat köşesinde dünya iklimi için çok önemli olan ikinci büyük buzörtüsünün bulunduğu Grönland’ı ve orada yaşayanları anlatıyor.

Öteki Dünya
Premium SUV segmentinde dikkat çekici bir başarıya sahip Lexus RX’in yenilenen dördüncü nesil modelini mercek altına aldık.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.