Bluegame BGX70

Bluegame BGX70

Bluegame BGX70 tipik bir keşif yatı değilse de, kuşkusuz bu yılın en maceracı teknelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Bluegame markasının kısa ve karmaşık bir geçmişi var. Geçtiğimiz eylül ayında, sır gibi sakladıkları, uzun ve karmaşık bir hikâyesi olan yeni modelleriyle ortaya çıktılar. Saygın bir İtalyan yatçı olan Luca Santella’nın buluşu Bluegame’in geçmişi, Güney Afrikalı bir müşteri için Cape Town’da 55ft’lik özel bir tekne inşa ettiği 2004 yılına dayanıyor. Başarıyla inşa edilen tekne yalnızca beğeniyle karşılanmakla kalmadı, yatırımcıların da ilgisini çekti.

Cannes fuarında konuştuğumuz Luca, “Böylece ilk Bluegame 47’yi Nisan 2005’te denize attık” diyor. “Sonra 2007 yazında İtalya’ya döndük.” Luca’nın ağabeyi Antonio’nun yönetici olarak çalıştığı Sanlorenzo’da Max Perotti’yle tanıştırıldıktan sonra Ameglia’da üretime başlamışlar. Ancak devam edememişler. Ekonomik kriz nedeniyle Sanlorenzo’nun desteği azalınca Luca 2012’de şirketi rafa kaldırmış. Luca, “2017’de Perotti yeniden Bluegame’e ilgi gösterince, tekrar görüşmeye başladık” diyor.

Anlaşmaya varıp bir sözleşme hazırlayarak, 2019’un başlarında son haline getirmişler. Bluegame bir Sanlorenzo markası olmuş ve ürün stratejisinin başına da Luca geçmiş. Bu arada yeni Bluegame BGX70’in çalışmalarına da başlanmış.

Luca işin başından ayrılmamış: Bluegame projesi durduğunda Ameglia’daki tersanede çalışmaya devam ederek, Sanlorenzo’nun geniş kıç platformu, geniş güverte katı yerleşimi ve yükseltilmiş dümen köşküne sahip SX keşif yatı konseptini bulmuş. “Ancak SX konsepti 70ft altında uygulanamıyor” diye açıklıyor Luca. Büyük, yeni Bluegame için orijinal fikirler bulmak gerekmiş.
Bunu da başarmışlar. BGX70’i diğer yatlardan ayıran yalnızca profili değil. İç yerleşimi biraz karmaşık ve alışıldıktan öte. Neredeyse iki farklı tekne gibi. Tekneye adım atar atmaz kendinizi 70ft uzunluğunda olamayacak bir teknenin kıç güvertesinde buluyorsunuz. Geniş, yüksek, düz ve kıç kısmı açık bir teknedesiniz. Demirdeyken bu bölüm harika bir parti alanı genişliğine sahip, seyir halindeyken ise dört metrelik servis botu ve kişisel bir deniz aracını alabilecek büyüklükte.

İlerleyip üç basamak inince güzel ve geniş, seviye olarak aşağıda kalan, rahat mobilyalarla döşenmiş, üç tarafı pencerelerle çevrili salona giriliyor. Makineler geride, yükseltilmiş kıç güvertenin altında. Bu salon, tam vasatta yer alan ve teknenin tüm enini kaplayan master kamaranın yanında. İleride ise misafir kamaraları yer alıyor. Baştaki çarpışma bölmesinden, gerideki sürgülü kapılara kadar neredeyse 15m (50ft) uzunluğuyla alt kattaki yaşam alanını, 90ft bir teknede görebileceğimiz hacme sahip.

Kıç güverteden aşağı inmek yerine sancaktaki geçişten yukarı çıktığınızda ise ileri teknoloji cam inşanın içinde farklı alanlarla karşılaşıyorsunuz. Güverte katı 50ft bir teknede olması gerektiği gibi; kıçta hoş ve kullanışlı bir ‘havuzluk’, dümen köşkünün yanında ferah bir salon, sancak tarafında kot olarak aşağıda kalan mutfak ve baş tarafta rahat bir oturma bölümü var.

Bluegame BGX70 ilk izlenim yazımızın devamını Mayıs 2020 sayımızda okuyabilirsiniz.

Bu yazının tamamını App Store, Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasıyla hızlı ve kolayca ulaşabilirsiniz..