Nisan sayısında dergimizde neler var?

Nisan sayısında dergimizde neler var?

2021 Mart ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

  • İtalyan tersanenin güçlü, performanslı ve seyirde müthiş keyif veren modeli Pershing 8X ile test seyrine çıktık.
  • Yelken eğitmeni ve antrenörü Mehmet Erem, demir ve yedek demir düzenekleriyle yapılan çeşitli “İleri Demirleme Teknikleri”ni anlatıyor.
  • European Yacht of the Year jürisi beş kategoride 15 yatı test etti ve değerlendirdi. Kazananları açıklıyoruz.
  • Marin ses sistemlerini inceliyoruz. Teknenize uygun müzik sistemi nasıl olmalı? Müzik sistemi seçerken nelere dikkat etmeli?
  • Mazu Yachts’ın yaratıcısı ve tasarımcısı Halit Yukay ile tersanenin gelişim sürecini, yeni projeleri ve hedeflerini konuştuk.
  • Rüya ülke İtalya; Alman çift, Marlow 72 model tekneleriyle Fransa’nın Menton kentinden başlayarak İtalya’yanın en sevilen kıyılarını dolaşıyorlar.
  • Dört yıldır heyecanla beklenen America’s Cup’ta kupa Yeni Zelanda ekibinin oldu. Son ana kadar çekişmeyle geçen mücadelede yaşananlar…

Start Hattı

Türkiye’den..
– İstanbul yarış parkurunun tek hukuk takımı olan Özay Sailing, dördüncü yılını kutluyor.
– Ülkemizin en genç yelken kulübü olan BAU International Sailing Club’ın (BAUSIC) düzenlediği İlkbahar Kupası’nın birinci etabı 20 Mart’ta Caddebostan parkurunda yapıldı.
– İstanbul Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi 106. Yıl Kupası, 13 Mart günü 28 ekibin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yurtdışından…
– Yelkenli tekne tasarımı konusunda birçok başarılı projeye imza atmış VPLP tasarım ofisinin kurucuları Marc Van Peteghem ve Vincent Lauriot Prévost emeklilik planları yaparken şirket yönetimini de yanlarındaki gençlere bırakmaya hazırlanıyor.
– Geçtiğimiz yılı Kovid-19 nedeniyle pas geçen Superyacht Cup, bu sene Kanarya Adaları’nda düzenlenecek regattayla 25’inci yılını kutlayacak.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Mercury’nin bugüne dek üretilmiş en güçlü dıştan takma makinesini inceledik.
– Teknik giysileriyle performans yelkencileri arasında iyi bir isim kazanmayı başaran Zhik, merinos yünü ile sentetik elyafı (polyester, polipropilen ve elastan) birlikte kullanarak ürettiği dayanıklı ve yüksek performanslı yeni Hydrobase giysileriyle yelkencileri sıcak tutmayı hedefliyor.
– Garmin’in yeni çok fonksiyonlu ekranları: GPSMAP 723, 923 ve 1223 serisi 7, 9 ve 12inç ekran boylarında üniteler sunan tamamen yeni bir ürün gamı.
– Mastervolt bugüne kadar ürettiği en küçük ve en güçlü akü şarj cihazı olan ChargeMaster Plus 24/110-2 modelini piyasaya sürdü.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mia’nın Mavi Dünyası
– Yeni sezona hazırlanan Tuna ve Fırat Göker çifti, bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor ve yapılması gerekenler hakkında bilgi veriyor.

Başka Türlü Yaşamak
– Teknelerinde kedileriyle birlikte yaşayan Aynur Özer Gündoğar ve Sevgi Tümer deneyimlerini anlatıyor.

Alışveriş
– İş yaşamından doğa yürüyüşlerine, gündelik şıklıktan sportif aktivitelere, hayatın her yönüyle ilgili kadınlar için çok amaçlı ve canlandırıcı alternatifler belirledik.

Öteki Dünya
Mercedes-Benz’in sessiz ve sıfır karbondioksit emisyonuyla doğa dostu bir sürüş imkânı sağlayan yeni EQC modelini inceledik.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir, Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.