Hanse 675

Hanse 675

Geniş hacmi ve akıllıca kurgulanmış yaşam alanlarıyla kullanıcısına megayat konforu sunan Hanse 675’le seyre çıkmak üzere Marintürk City Port Pendik’teyiz.

Yazı: Kadir Pirasoğlu Fotoğraflar: Batuhan Kıran

Hanse Yachts, 21 metrelik en yeni ve en büyük seri üretim teknesi 675’i 2015 Aralık ayında suya indirdi. Teknenin testleri mart ayında tamamlandıktan sonra 10 numaralı ilk gövde haziranda Türkiye’ye geldi. Tekneyi planlarda görüp, haberini yaptığımız günden beri merak içerisindeydik. Merakımızı gidermek üzere soluğu Marintürk City Port Pendik’te aldık. Hanse Yachts Türkiye distribütörü Trio Deniz ofisinde kısa bir brifingin ardından Satış ve Pazarlama Direktörü Deniz Özçakır ile birlikte deneme seyrine çıktık.

Hanse 675, seri üretim mantığıyla Almanya’da üretilen en büyük tekne olma özelliği taşıyor. Yeni amiral geminin planları çıktığında o kadar ilgi görmüş ve beğenilmiş ki tekne üretimine geçilmeden ilk üç gövde daha önce Hanse kullanıcısı olan Türk müşterilere Trio Deniz tarafından satılmış. Araya İtalyan bir alıcı girmese beşinci gövde yerine dördüncü gövde de Türkiye’ye geliyormuş. Tasarım sürecinde hem Türk kullanıcılarının hem de son dört yılda büyük tekneler kategorisinde yılın bayisi olan Trio Deniz’in görüşlerinin büyük katkısı olmuş.

Hanse 675, yüksek bordası sayesinde içeride çok geniş iç mekanlar sunuyor.
Hanse 675, yüksek bordası sayesinde içeride çok geniş iç mekanlar sunuyor.

 

Merakla pontonun sonundaki test teknemize doğru yürürken Hanse 675 uzaktan heybeti, şık dış hatları ve geniş gövde pencereleriyle dikkatimizi çekiyor. Hanse 630’a göre yüzde 30-35 oranda büyütülen ve megayat konseptiyle oluşturulan modelin tasarımı yüksek bordası sayesinde içeride çok geniş iç mekanlar sunduğu gibi üstbinanın alçak ve zarif görünmesini sağlıyor. Kıçtankara bağlı tekneye yüzme platformu kapalı olduğu için hidrolik pasarelladan geçiyoruz.

KOLAY KULLANIM

Teknede iskele ve sancak taraf olmak üzere iki dümen konsolu bulunuyor. Konsolların orta kısmında her iki taraftan da rahatlıkla görülebilecek konumda bir chartplotter var. Teknenin gaz kolu, baş ve kıç manevra pervaneleri her iki taraftan kontrol edilebilecek şekilde yerleştirilmiş. Yanaşmalarda dümenciye rahatlık sağlayacak ikinci gaz kolu ve kıç manevra pervanesi opsiyonel olarak sunuluyor. Anayelken, flok ve cenova sarma sistemleri yine konsol üzerindeki tuşlar yardımıyla yapılıyor. Tik kaplı güvertenin altına saklanmış tüm ıskota ve mandar halatları teknede dümen mahallinin yan taraflarındaki toplam dört adet elektrikli vinçle kontrol ediliyor. Böylece yelkenler tek kişiyle bile basılıp kontrol edilebiliyor. Halatların karışmaması için vinçlerin yanına açık saklama alanları yapılmış. Bu tekne hardtop bir model. Anayelken arabası hardtop’ın üst kısmına yerleştirilmiş, bu çözüm havuzlukta olası bir karışıklığı önlerken, bumba geriden kontrol edildiği için hareket kolaylığı sağlıyor. Hardtop’ın orta kısmı softtop olarak açılabiliyor. Buradan anayelken rahatlıkla gözlemlenebiliyor. Akdeniz güneşinde bir gereklilik olan hardtop’a opsiyonel olarak tente eklenebiliyor. Ön tarafta yerden hardtop’a uzanan serpinti körüğü havuzluğu serpintiden koruyor.

Yazının devamı Eylül 2016 sayımızda..

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.