Ekim sayısında dergimizde neler var?

Ekim sayısında dergimizde neler var?

2020 Ekim ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Motor Boat & Yachting Türkiye - Ekim 2020 sayısı kapağı, 2020

Haberler

  • Geniş güverte alanları ve çarpıcı iç mekânlarıyla dikkat çeken İngiliz tersanenin yeni flybridge modeli Pearl 62 ‘yi test ettik.
  • Tekne almayı düşünenler için aileniz ve sevdiklerinizle günlük veya hafta sonu gezileri yapabileceğiniz 400 bin TL’ye kadar kamaralı tekne modellerini inceledik.
  • Yazlık evler, restoranlar, hatta şehirler yakında yanı başınızdaki bir koya, plaja ya da limana demirleyebilir, Yüzen Adalar‘a hazır olun.
  • Sade ama çok şık bir tasarımla, az rüzgârda bile konfordan ödün vermeksizin yüksek yarış performansı sunan Y Yachts’ı inceliyoruz.
  • Teknenizin yelken performansını artıracak rüzgâraltı yelken ve kontrol sistemi donanımlarına yakından bakıyoruz.
  • Mavi dünyanın kapılarını aralayan Ergeneci ailesinin dünya denizlerine açılma hikâyesinde ilk bölüm.
  • Yeni tekneler: Vicem Cruiser 67, Ferretti 500, Azimut Verve 47, Galeon 410 HTC, Fairline Targa 45 GT

Start Hattı

Türkiye’den..
– Pandemi nedeniyle bu yıl Marmara Denizi’nde düzenlenen TAYK-Deniz Kuvvetleri Kupası, 12-13 Eylül tarihlerinde Moda-Asmalıada-Moda rotasında yapıldı. Yarıştan izlenimler…
TYF 2020 ORC Sportsboat Türkiye Şampiyonası 4-6 Eylül tarihleri arasında Kalamış Yelken Kulübü ev sahipliğinde, 28 ekip ve 14 farklı tekne modelini bir araya getiren katılımla gerçekleştirildi. Yarışın detayları yazımızda…
J/70 Türkiye Şampiyonası Bodrum ayağı 17-20 Eylül’de, D-Marin’in desteği ve Kovid 19 önlemleri altında Bodrum- Turgutreis’te yapıldı.
– Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde İstanbul Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nın beşincisi bu yıl 5 Eylül tarihinde gerçekleştirildi.
– ‘Dünya Dursa Rüzgâr Durmaz’ sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Arkas Aegean Link Regatta, 11-13 Eylül tarihlerinde Çeşme açıklarında gerçekleştirildi.
Yurtdışından…
– Korona virüs nedeniyle yelkencilerin evde oturmak zorunda kaldıkları bu dönemin bir benzeri II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere’de yaşanmıştı.
Rolex Fastnet yarışının Fransa’ya taşınmasına tepki olarak ortaya çıkan Lonely Rock Race, Atlantik ortasında oluşan alçak basınç sisteminin yarattığı fırtına olasılığı nedeniyle daha kısa bir rotada gerçekleşti.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Yachting World yazarı Rupert Holmes son teknoloji otopilotları detaylarıyla ele alıyor ve gelecekte bizi nelerin beklediğini araştırıyor.
– Güvenli demirleme için Wedge Çapa.
– Bumba için anayelken sarma sistemi Leisure Furl.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mia’nın Dünyası
Teknede yaşam her zaman toz pembe değil. Tuna ile Fırat’ın buzdolaplarıyla olan sıkıntıları devam ediyor. Üstüne bir de dikkatsiz denizciler eklenince olanlar oluyor.

Denizci Olmak
Tüm günlerini ofiste çalışıp geçirirken özgürlüğü arayan ve bunu yelkenli teknelerinde bulan Nazlı ve Engin’in öyküsü.

Mia’nın Mavi Dünyası
Kedileri Mia ile birlikte teknede yaşayan Tuna ve Fırat Göker, tekne mutfağıyla ilgili deneyimlerini ve denizde yaşamın farklı yönlerini her ay bizlerle paylaşacaklar.

Öteki Dünya
Dengeli sürüşü, performansı ve güvenlik unsurlarıyla Honda CR-V’yi inceliyoruz.

Dergimizi okumak için App StoreTurkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.