Haziran sayısında dergimizde neler var?

Haziran sayısında dergimizde neler var?

2021 Haziran ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

– Azimut’un iç ve dış mekânlarda cesur bir tasarıma sahip yeni modeli Magellano 25 Metri ile test seyrine çıktık.
– Sezonda yeni lezzetler keşfedip otel konforunda vakit geçirebileceğiniz denizci mekanlarını bir araya getirdik.
– Alman çift bu ay, tekneleri Marlow 72 ile birlikte İtalya’nın Palermo ve Sicilya kıyılarında seyirlerine devam ediyor.
Zuhal Atasoy, kas gücüyle devriâlem yapan, rekorlar kıran Erden Eruç ile başarılarını ve yeni hedeflerini konuştu.
– Yachting World editörü Toby Hodges, ARC 2020 filosundan 81 kaptanla birlikte teknede içme suyu konusunu masaya yatırıyor.
Yeni tekneler; Galeon 410 HTC, Quicksilver Activ 675 Weekend, Itama 45S, Oyster 495.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Fransız bilim insanlarının geliştirdiği, hızı arttıkça verimi yükselen, damla formundaki yeni katamaran modelini inceliyoruz.
– Deniz tahrik sistemlerinin şüphesiz Tesla’sı olan Torqeedo’ya meydan okuyan Çinli firma ePropulsion bu zorlu görevi üstlenmişe benziyor.
– Pasarellalar kralı Besenzoni, basit manüel modellerden üst model üç kademeli teleskopik hidrolik kontrollü formüllere kadar birçok ürünüyle neredeyse her tür tekne için bir pasarel çözümü sunuyor.
Harita üzerinde seyir; Navigasyon ve seyir işaretleri hakkında bilgi sahibi olmak, yapacağınız seyirlerde size pratiklik ve farkındalık kazandıracaktır.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Bir Dönüşüm Hikayesi
– Geçirdiği kazadan sonra herkesin umudunu kestiği yarış katamaranının okyanuslardaki “sıfır emisyon” macerası.

Mia’nın Mavi Dünyası
– Tuna ve Fırat Göker çifti, yorucu geçen 11 günün sonunda kara bakımlarını tamamlayıp özledikleri mavi dünyaya doğru yol alıyor.

Başka Türlü Yaşamak
– Teknelerinde yaşayan Finike Setur Marina B iskelesi sakinleri, marina hayatını ve deneyimlerini anlatıyor.

Mavi Edebiyat
– Yazarımız Yılmaz A. Bayazıtoğlu Mavi Edebiyat köşesinde, 2012’deki Sandy Kasırgası sırasında kaptanının yanlış kararları nedeniyle batan Bounty adlı klâsik armalı yelkenli geminin hayat öyküsünü kendisine özgü üslubuyla anlatıyor.

Öteki Dünya
– Heyecan verici tasarımı, genişleyen iç hacmi ve ileri teknoloji özellikleriyle ön plana çıkan yeni Nissan Juke’u inceledik.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir, Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.