Temmuz sayısında dergimizde neler var?

Temmuz sayısında dergimizde neler var?

2021 Temmuz ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

– İtalyan tersane Absolute’un beğenilen Navetta serisindeki yeni amiral gemisi Navetta 64 ile test seyrine çıktık.
– Alman çift bu ay, tekneleri Marlow 72 ile birlikte İtalya’da Sicilya ve Malta’nın tarihi limanlarını keşfediyorlar.
– Geleceğin enerjisi olduğu düşünülen hidrojeni süperyatlarda kullanmak mümkün mü?
– Tokyo’da ülkemizi yelken sporunda temsil edecek milli sporcularımızla olimpiyatları ve hedeflerini konuştuk.
– Ülkemizin ilk yüzde 100 Türk okyanus yarış takımı Alize Ocean Racing kurucularından Sinan Sümer ile projenin detaylarını konuştuk.
Yeni tekneler; Sunseeker 90 Ocean, Custom Line Navetta 30, Swan 58, Alfastreet Marine 28 Cabin…

Start Hattı

– Türkiye Yelken Federasyonu’nun milli bayramlar kutlama programları kapsamında gerçekleştirilen 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Boğaz Kupası‘ndan izlenimler.
– Bu ay ekip sayfalarımızın konuğu; henüz yeni bir ekip olmasına rağmen geçtiğimiz yıl ilki yapılan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda üç kupa birden kazanan Hyatt Regency İstanbul Ataköy-Gemini Yelken Takımı.
– Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü’nün düzenlediği İlkbahar Trofesi’nin 30 Mayıs’ta Caddebostan’da yapılan ikinci etabından yansıyanlar…
– 2022 sonbaharında düzenlenecek Ocean Race’in provası niteliğinde, 28 Mayıs-20 Haziran tarihlerinde Lorient ile Genova arasında yapılan Ocean Race Europe yarışının detayları…

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Verimli, kolay monte edilebilen ve rekabetçi fiyatıyla dikkat çeken Smartgyro’nun yeni modelini inceledik.
– Acil bir durum karşısında tekneden yapılacak tahliyelerde emniyetli bir kurtarma operasyonu için bilinmesi gerekenler.
– Su üstündeyken güvenliği artırmak için gerekli olan can yeleğinin etkin kullanımına yönelik tavsiyeler.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mia’nın Mavi Dünyası
– Tuna ve Fırat Göker çifti, zorlu bir kara bakımı sürecinden sonra yarım kalan tekne işlerine başlamadan soluğu Loryma’da alıyorlar.

Başka Türlü Yaşamak
– Yaşamlarını teknede sürdüren Özlem ile Özkan, karaparkı hakkında merak edilenleri yetkili ağızdan öğreniyorlar.

Mavi Edebiyat
– Yazarımız Yılmaz A. Bayazıtoğlu Mavi Edebiyat köşesinde, 2012’deki Sandy Kasırgası sırasında kaptanının yanlış kararları nedeniyle batan Bounty adlı klâsik armalı yelkenli geminin hayat öyküsünün ikinci bölümüyle anlatmaya devam ediyor.

Öteki Dünya
– Özellikle arazide zaman geçirmeyi seven pick-up tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya aday Ford Ranger Raptor’ı inceledik.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir, Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.