2022’nin en iyi yatları

2022’nin en iyi yatları

Yılın Avrupalı Yatı şüphesiz yeni seri üretim tekneler için düzenlenen en kapsamlı ve en tarafsız program. Bu yıl farklı özellİklerdekİ 24 yat test edildi, beş kategori kazananı ve üç özel ödül sahİplerİnİ buldu. Yachting World test editörü Toby Hodges kazananları açıklıyor.

Açıkça görüldü ki tüm yıkıcı etkilerine karşın, Kovid akıllı yat tasarımı ve üretimini pek sekteye uğratmadı. Hatta 19’uncusu düzenlenen Yılın Avrupalı Yatı ödülleri için iddialı o kadar çok aday vardı ki en iyi modeller arasından finalistleri belirlemek hiç kolay olmadı. Ayrıca bu yıl mevcut beş genel kategori dışında üç özel ödül oluşturuldu.
Yılın Avrupalı Yatı şüphesiz yeni seri üretim tekneler için önemli bir program.

12 jüri üyesinin her biri her bir tekneyle deneme seyri yaparak kazananları seçiyor. Denemeler süresince sonbahar aylarında La Rochelle ve Port Ginesta, Barcelona’da yapılan seyirlerde toplam 2 bin mil seyir yapıldı.

AİLE GEZİ – ADAYLAR

Beneteau Oceanis 34.1 // Dufour 470 // Hanse 460 // Jeanneau SO380 // Neel 43
Tüm aday tekneler gerek çiftler, gerek arkadaşlar veya aileler olsun, kolay gezi seyirlerine uygun yeni bir tekne arayışında olan herkes için yakından incelemeye değer nitelikte. Bu tip teknelerde “hacim yarışı” son sürat devam ederken, bu tasarımlar performans ve dümen keyfini bozmadan hacimleri artırabileceğinizi kanıtlıyor.
Oceanis 34.1’e baktığımızda, 35.1 modelini değiştirirken Beneteau’nun önceliğinin hafif havalarda daha iyi bir performans yakalamak olduğunu görüyoruz. Tersane eski modele kıyasla 500kg tasarruf etmeyi başarırken yelken alanını büyütmüş. Ayrıca Jeanneau gibi hafif terazi stili flok ıskotası sistemi kullanan marka, artık küçük Sun Odyssey serisi gibi hareketli salma seçeneği de sunuyor.

Biz düz mandar yakalı ana yelken ve FlatDeck sarma sistemli First Line versiyonuyla seyir yaptık ve tekneyi erişilebilir ve özellikle balonla apaz seyrinde 8kt süratle ilerlerken şaşırtıcı seviyede reaktif bulduk. Lale stili baş/gövde formu ıslak yüzeylerin dar kalmasını sağlarken bu hattın üzerinde özellikle başkesitlerde iç mekân hacimleri için daha geniş bir en sunuyor. Simetrik kıç kamaralarla üç kamaralı iç mekân planını gördük, ancak bu sınıfta sağladığı hacimlerle iki kamara versiyonunun öne çıkacağını düşünüyoruz.

Yılın Avrupalı Yatı dosyamızın devamını Mart sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.