Pardo 43

Pardo 43

PARDO-43-TEST

İtalyan tersanenin ilk motoryatı Pardo 43; dış tasarım özellikleri, güven verici seyir deneyimi ve iç mekânlarıyla oldukça göz alıcı.

Yüksek performanslı bir spor tekneyle ve kapasitesinin üzerinde kişiyle deneme seyrine çıkma fikri ancak aklınıza meraklı ve kalabalık bir basın grubunun yer aldığı Cannes Yachting Festival gibi çılgın bir yerde gelir. Test için tekne üzerinde 12 kişiyiz. Pardo 43’ün RCD sertifikası buna uygun olduğundan güvenlik olarak bir sorun olmasa da, nihayetinde epey kalabalık bir ekiple seyre çıkmak çok da alışık olduğumuz bir şey değildi. Aslında bütün sorun tüm bu insanların teknede nereye oturacağı ve toplam ağırlıklarıydı. Yine de denize açılmaya karar verdik.

Cantiere del Pardo geçen eylülde ilk motoryatı Pardo 43’ü basına tanıtana kadar adından çok da haberdar olduğumuz bir tersane değildi. Ancak 40 yıldan uzun bir süredir İtalya’nın Adriyatik kıyısındaki Forli’de bu işi yapıyorlar ve bu süre içinde Grand Soleil markası altında 4000’den fazla yelkenli yat ürettiler.

Yeni 43’ün tasarım ve mühendisliği Bolonya’daki motoryat uzmanı Zuccheri Yacht Design tarafından üstlenilmiş ve tekne vinilester reçine infüzyonu, güverte ve gövdede köpük sandviç lamine katlar ve buna ek olarak karbon güçlendirmeyle inşa edilmiş. Standart olarak donatılan T şeklindeki tavanda da karbon fiber kullanılmış. Tekne tek ya da iki kamaralı olarak sunulsa da bu iki versiyon arasında çok büyük bir fark yok. Havuzluğun altındaki gövdenin merkez kısmını büyük, basit ve muhtemelen çok kullanışlı bir ambar –ya da test teknemizde olduğu gibi– orta kısmında ayakta durmanıza imkan sunan ve her iki yanında tek kişilik bir yatak olan uyuma bölümü olarak kullanabilirsiniz. Yatakların boyutları iyi (1.90m x 0.84m), üzerilerinde de 76 cm’lik boşluk var.

Pardo 43 - Master KamaraBaşta, giriş kısmının bitiminde tavan yüksekliği 1.90m, büyük çift kişilik yatağın ayakucuna doğru bu yükseklik 1.83m civarına düşüyor. Sancak taraftaki, ayrı duş bölümü bulunan banyosu haricinde tamamen açık plan olan teknenin içinde açılabilen ufak lombozlar ve lobi kısmında tavanda buzlu paneller bulunuyor.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.