Mart ayında dergimizde neler var?

Mart ayında dergimizde neler var?

Mart ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Motor Boat & Yachting Türkiye - Mart Sayısı, 2017
– Tarzı ve kullanışlı yaşam alanıyla dikkat çeken Absolute 50 FLY ile test seyrine çıktık.
– Tasarımdaki detaylar ve kendine has zarafetiyle dikkat çeken Numarine 62 FLY’ı inceledik.
– 2016 yılında birçok dev proje suya indi. Herkesi heyecanlandıran bu dev projelere yakından bakmak üzere Gigayat dünyasını aralıyoruz.
– Deniz tutkunlarının her yıl merakla beklediği CNR Avrasya Boat Show, 11-19 Şubat tarihleri arasında Yeşilköy’de gerçekleştirildi. Davetler, etkinlikler ve lansmanların ardından fuarda yaşananlar…
– Geleneksel gezi sınıfı yelkenli teknelerini yenilemeye devam eden Beneteau’nun yenilikçi bir yaklaşıma sahip Oceanis 41.1 ’i ile Tuzla açıklarında test seyrine çıkıyoruz.
– Güçlü erkek-zayıf kadın algısı, erkeklerin hakim olduğuna inanılan denizlerde de karada olduğu gibi değişmeye başladı. Bu değişimin en net örneklerinin görüldüğü parkur kadınlarına göz atıyoruz.
– Aldığı ödüllerle kısa sürede Türkiye ve dünyada kendinden söz ettirmeyi başaran CMB Yachts‘ın vizyonunu ve gelecek projelerini Tersane Müdürü ve Projeler Koordinatörü Cüneyt Okçu ile konuştuk.

Start Hattı

Türkiye’den..
– Ege Açıkdeniz Yat Kulübü’yle Uluslararası Çeşme Yat Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği İzmir Kış Trofesi ikinci ayağında yaşanılananlar.
CFM-BAYK Kış Torfesi’nin ikinci ayak yarışları yağmur altında yapıldı. Renault-Farr Away takımının kuma saplandığı yarışta yaşananları sizler için derledik.
TYF 2017 Kış Kupası 23 Ocak-03 Şubat tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleşti. 10 kulüpten 77 rüzgâr sörfçüsü ve 44 yelkencinin katıldığı yarışlarda tatlı bir rekabet vardı.

Dünyadan..
Vendee Globe’da 74 günlük rekorun adı Armel LeCleach oldu.
– 2017-18 sezonunda gerçekleşecek en uzun mesafeli Volvo Ocean Race’de ekipler belli olmaya başladı.
35. America’s Cup hazırlıkları devam ediyor. Kupa taslağı hakkında gelişmeler var.
Jules Verne Trofesi’nde zafer IDEC Sport’un oldu.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
Yanmar’dan yeni nesil dizel makineler, iKommunicate’den Kindle’ı seyir ekranına çeviren kara kutu, Fusion’ın iki yönlü haberleşme sağlayan uzaktan kumandası.

Can Yelekleri
– Profesyonel denizci Bruce Jacobs, denize düştüğünüzde hayatta kalmanızı sağlayacak açıkdeniz can yeleklerini test ediyor.

Sınırlı mürettebat ile seyir
– Önyelken değişimi sınırlı mürettebatla zorlu bir mücadeleye dönüşebilir. Pip Hare’den böyle durumlar için havuzluk düzeni hakkında kritik bilgiler…

Sizin için seçtiklerimiz

Oşinaryus
Teknenizin kalp atışlarını duyun… Motordan manevra pervanelerine, ırgattan vinç bakımına kadar merak ettiğiniz birçok kritik konunun cevabı “Sezon Bakımı” dosyamızda.

Yüzen Stil
İç Mimar Ceren Civaoğlu Tugay’dan bu ay teknenizde Ada Esintisi yaratacak öneriler.

Pirat Günlüğü
Yazarımız Emre Ayhan, CNR Avrasya Boat Show’a yelken kulüplerinin katılımını ve Pirat Türkiye Şampiyonası’nı değerlendiriyor.

Öteki Dünya
Yollarda gösterdiği farklılık ve üç tekerlekli tasarımı sayesinde motorsiklet ile üstü açık otomobil arasında bir tarz yaratan Spyder F3-T’ye yakından baktık.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.