Bir fuarın ardından

Bir fuarın ardından

CNR Avrasya Boat Show

Deniz tutkunlarının her yıl merakla beklediği CNR Avrasya Boat Show, 11-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Davetleri, etkinlikleri ve lansmanlarıyla oldukça büyük ilgi gören fuarı yerli ve yabancı 63 bin 507 kişi ziyaret etti. Fuar sektörün önde gelen firmalarını ve temsilcilerini biraraya getirirken biz de kendilerinden mevcut ve yeni projeleri hakkında bilgi almak istedik.

CNR Avrasya Boat Show - Ralf Tezman

VIP HİZMET VERİYORUZ

Ralf Tezman-Tezman Holding Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul’un en büyük sorunu trafik. Siz de bu soruna denizden bir çözüm yaratıyorsunuz. Hizmetlerinizden biraz bahseder misiniz?
Navette kurulduğu günde bu yana, trafikten nefes almak isteyenler için mükemmel bir çözüm oldu. Misafirlerimizi istedikleri yere hızlı ve kendi teknelerindeymiş gibi hissettirerek ulaştırıyoruz. Bunu ister kısa mesafe ister uzun mesafe olsun sağlamaktan mutluyuz.

Diğer deniz taksileriyle sizi ayıran noktalar nedir? Nasıl bir hizmet veriyorsunuz?
Öncellikle Navette’i deniz taksilerden ayıran en önemli özelliğimiz ister bir kişi ister aile olsun sekiz kişilik kapasiteye sahip teknelerimizde VIP hizmet alıyor olmanız. En önemli ayrıcalıklarımızdan bir tanesi de Beneteau teknelerden oluşan filomuz. Teknelerimizde soğuk ve sıcak içecek servisi bulunmaktadır. Ayrıca teknelerimiz üçüncü şahıslara karşı sigortalıdır.(Röportajın devamı Mart sayımızda..)
CNR Avrasya Boat Show - Serkan Eriş

AİLELER İÇİN İDEAL

Serkan Eriş – Anadolu Motor Genel Müdürü

Firma olarak sektörel faaliyetlerinizi bize anlatır mısınız?
Anadolu Grubu’na bağlı olarak 50 yılı aşkın bir tecrübeye sahip bir değer Anadolu Motor… Kendi markası “ANTOR”la 50’ye yakın ülkeye motor ihracını gerçekleştirmeye devam ediyor. Motor üretiminin yanı sıra, çapa makineleri, çim biçme makineleri, benzinli-dizel motorlu jeneratör gruplarının üretimini de sürdürüyor. Ayrıca Honda Güç Ürünleri, Honda Marine dıştan takma deniz motorları, Hitachi motorlu ağaç testereleri ve tırpanlar, Lombardini dizel motorlar, İtalyan Landini traktör, Hintli Solis traktör ve Güney Koreli LS traktörlerinin Türkiye distribütörlüğünü yapıyor.

30 yılı aşkın bir süredir Anadolu Motor’la Honda Marine’nin bir iş birliği söz konusu. Bu ticari yol arkadaşlığı hakkında bize bilgi verir misiniz?

Honda Marine’le olan iş birliğimiz, güven, destek, tecrübe ve profesyonelliğe dayalı olarak devam ediyor. Honda Marine’in Türkiye’deki tek temsilcisi olma unvanıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilgi anlamında da karşılıklı birbirimizi beslerken Honda Marine’in global anlamdaki bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları bizi ayrıca memnun ediyor. (Röportajın devamı Mart sayımızda..)
CNR Avrasya Boat Show - Greenline Ilya Berezin

GELECEĞİ BERABER ŞEKİLLENDİRİYORUZ

Ilya Berezin -Greenline Pazarlama Direktörü

Düsseldorf’da yeni modeliniz Ocean Class 65’e ilgi nasıldı?
Ilya Berezin: Birkaç yıl önce Ocean Class 70 vardı. Skagen 50 modelinin mirasını devralmıştı. Skagen 50’ler güçlü şekilde inşa edilmiş dirençli teknelerdi. Sonrasında Ocean Class 70 geliyordu fakat tersanemizin yeni sahipleriyle aynı tasarımla devam etmeme kararı aldık. Tamamen yeni bir model üretmek istedik. Böylece Ocean Class serisi doğdu. 65, bu serinin ilk modeli olacak. Dizayn Greenline ve Skagen’i tasarlayan J&J Design’a ait.
Hakan Oral: Yeni modelin bir ve iki numaralı gövdesi Düsseldorf’ta satıldı. İlk gövde ağustos ayında suya inecek. Okyanus için üretilen tekne süper deplasmana sahip bir trawler. Özellikle sert havalar için tasarlanan dayanıklı bir açıkdeniz teknesi.

Biraz tekneden bahseder misiniz?
Hakan Oral: Tekne üç kamara. Çok büyük iki misafir kamarası var. 20 metre tam boya sahip, geniş bir tekne. Farklı makine seçenekleri var. İdeal makinesiyle seyir sürati 20 knot, maksimum süratiyse 25 knot civarında olacak. Dokuz ay gibi kısa bir sürede tamamlanıp, testleri yapıldıktan sonra sahibine teslim edilecek. (Röportajın devamı Mart sayımızda..)
CNR Avrasya Boat Show - Numarine Ömer Malaz

KÜRESELLEŞME KRİZDEN KURTARIR

Ömer MalazNumarine CEO

Standınızda 62 FLY modelinin lansmanını yapıyorsunuz. Geçen yıl da fuarda 60 FLY’ın lansmanını yapmıştınız. Geçen sürede yeni bir modele ihtiyaç nasıl oluştu ve yeni modelde ne gibi değişiklikler var?
Birkaç yenilik haricinde aynı tekneler olduğunu söyleyebiliriz. Aslında 60 FLY ilk üretildiğinde tam boyu 62 feet’ti. 70 FLY’den farklı olması için 60 FLY olarak piyasada yer almasını istemiştik. Fakat bu sefer alıcıların boyla ilgili aklı karışmaya başladı. “Boyu 62 feet ama adı neden 60FLY” gibi. Bu nedenle böyle bir yenilik yapma ihtiyacı duyduk.

Yeni vergi düzenlemesi sonrasında bu durumun fuarı olumlu etkilendiğini düşünüyor musunuz?
Bu düzenlemeyi nasıl buluyorsunuz ve fuarın sizin açınızdan nasıl geçtiğini öğrenebilir miyiz?
Vergi düzenlemesinin fuarı olumlu etkilediğine inananlardanım. Leasing devreye girince müşteriler alıcı olmakta zorlanmıyor. Leasingde ödemelerini altı yıla kadar yayma şansları var. Birden 2 milyon euro ödemekle ayda 20 bin euro ödemek arasında çok fark var. Fuar bizim açımızdan iyi oldu diyebiliriz. Birinci gün elimizdeki ikinci el bir 78’i sattık. Günde 5-6 tane ciddi, ilgili alıcı geliyor. Bu da bizim için yeterli. (Röportajın devamı Mart sayımızda..)

Yazının devamı Mart 2017 sayımızda..

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.