Nisan sayısında dergimizde neler var?

Nisan sayısında dergimizde neler var?

2020 Nisan ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

 

Haberler

  • Yachting World İngiltere’nin seçkin üyelerinden oluşan jüri bu yılın kazanan Avrupalı yatlarını açıklıyor.
  • Yazarımız R. Kağan Aybudak, büyük ve soğuk bir ada olan Britanya çevresinde yaptığı seyrin ikinci bölümünde İskoçya kıyılarını anlatıyor.
  • Sunseeker’ın Poole’deki merkezinden tersanenin yeni modeli Predator 60 EVO’nun testi için seyre çıkıyoruz.
  • Milli yelkenci ve eğitmen Yasemin Akyıl, ekibiyle birlikte Fransa’da geçtiğimiz ay katıldıkları Women’s Cup’ta yaşadıkları tecrübeyi anlatıyor.
  • Tekne hikayesi: İtalya’daki bir fırtına sırasında Ferretti 530’u hasar gören Edgar Peer, teknesini denize indirene kadar yaşadığı süreci anlatıyor.
  • Okyanus Hazırlığı serinin ikinci yazısında Yachting World’ten Vicky Ellis aşınma, arma problemleri ve mürettebatın yönetimi ve korunması konularını ele alıyor.
  • Yeni tekneler: Fairline Targa 45GT, Beneteau Antares 11, Galeon 400 Fly.

Start Hattı

Türkiye’den..
– Yarışanların hem yaş hem de parkur geçmişi göz önüne alındığında İstanbul’un “genç” yelken takımlarından A&T Bank Yelken Takımı.
– Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından geliştirilen, egzersiz ve sağlıklı yaşam aplikasyonu HisApp mobil uygulaması herkese kişiselleştirilmiş spor deneyimi sunuyor.

Yurtdışından…
– Eski America’s Cup katamaranlarıyla yarışılan ve ikinci sezonuna giren Sail GP, hisselerinin bir bölümünü Endeavour adlı medya ajansına sattığını açıkladı.
– Dünya etrafını en hızlı sürede dolaşan yelkenci unvanını elinde bulunduran Francis Joyon, bu defa da 19’uncu yüzyılda Çin’den İngiltere’ye çay taşıyan Clipper gemilerinin rotasını izledi ve Hong Kong-Londra arasını yaklaşık 32 günde geçmeyi başardı.
– 81 yaşındaki Avustralyalı balıkçı emeklisi Bill Hatfield, 38 feet’lik Cutter tipi yelkenlisiyle 259 günde dünya turunu tamamladı.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– İngiliz yelkenli tekne üreticisi RS, aküyle beslenen Pulse 58 modeliyle RIB pazarında devrim yapmayı planlıyor.
Sunbrella’nın beklenen sentetik deri ürünü Horizon, geçtiğimiz günlerde markanın Marine koleksiyonundaki yerini aldı.
Vetus, Bow Pro baş manevra pervanesi seçeneklerini yeni “güçlendirilmiş” seriyle daha büyük teknelere uygun büyük modellerle genişletiyor.
– Ocean Safety Jon Buoy denizden adam kurtarma sisteminin yüksek yansıtıcılı versiyonunu piyasaya sundu.
– Crewsaver, Fusion 3D serisine üç yeni can yeleği ekledi.
– Bavul devi Samsonite’ın her amaca uygun çantası Light Duffle.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Ustalar Sınıfı
Deneyimli yelkenci Pip Hare birçok alanda kullandığımız tabletlerin nasıl bir seyir yardımcısı haline dönüşebileceğini anlatıyor.

Yüzen Stil
Son derecede yaratıcı esprilere ve cezbedici çizimlere sahip, teknenizi renklendirecek illüstrasyon temalı ürünlerini inceliyoruz.

Mavi Edebiyat
Yılmaz A. Bayazıtoğlu Mavi Edebiyat köşesinde dünya iklimi için çok önemli olan ikinci büyük buzörtüsünün bulunduğu Grönland’ı ve orada yaşayanları anlatıyor.

Öteki Dünya
Dayanıklılığın ve sağlamlığın simgesi Toyota Hilux’un 50’nci yılına özel ürettiği Chrome Edition versiyonunu inceledik.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.