Ekim sayısında dergimizde neler var?

Ekim sayısında dergimizde neler var?

2021 Ekim ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

– Tuzla Viaport Marina’da düzenlenecek yılın son deniz fuarı Boat Show Tuzla‘da sergilenecek lansman teknelerine ve ekipmanlara göz atıyoruz.
– Son yıllarda stabilitesi ve süratiyle çok gövdeli tutkunlarının dikkatini çekmeye başaran Neel’in yeni modeli Neel 43’ü test ettik.
– Atak Yachts’ın geniş yaşam alanları sunan, fonksiyonel ve konforlu yeni modeli T28 Cruiser ile test seyrine çıktık.
– Okyanus odaklı “bluewater cruiser” tekneler üreten Kraken’ın 50ft’lik yeni modeli Kraken 50’yi inceliyoruz.
– Zuhâl Atasoy, amatör Türk denizciliğinin efsane teknelerinden Yosun yelkenlisinin yeni hayatını anlatıyor.
– Yaşamlarını teknede sürdüren Özlem ile Özkan, Kekova bölgesinin müdavimi oldukları koyları hakkında bilgiler veriyorlar.

Start Hattı

– Poyrazköy-Şile ve Şile-Poyrazköy olmak üzere iki etapta TAYK tarafından düzenlenen Karadeniz Kupası
– İstanbul Yelken Kulübü tarafından bu yıl 61’incisi düzenlenen Donanma Kupası
– TYF tarafından Kalamış Yelken Kulübü ev sahipliğinde 23-29 Ağustos’ta gerçekleştirilen ORC SportsBoat Avrupa Şampiyonası‘nda yaşananlar…
– İYK tarafından düzenlenen Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nın altıncısı bu yıl 4 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi.
– Eker yelken takımlarıyla yarıştan yarışa koşan Nevra Eker’le tutkuyla bağlı olduğu denizi, çok sevdiği J/70 sınıfı yarışlarını, Dünya J/70 Şampiyonası’nda yarışan ilk Türk kadın dümenci olmasını konuştuk.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Dikenli canlıların doğal savunma mekanizması üzerine geliştirilen çevre dostu karina koruma sistemini inceledik.
– Manyetik parazitten etkilenmeyen Garmin MSC 10 Uydu Pusulası.
– Ufak tekneler için yeni marin stereo sistemi; Fusion MS-RA60
– Millerce gece seyri yapan açıkdeniz yelken yarışçsı Henry Bomby, karanlıkta tekne süratinizi nasıl koruyacağınızı anlatıyor.
– Hareketli bir cisme ya da rıhtıma yanaşmalarda akıntı kuvvetini ve rüzgâr etkisini tekneniz lehine kullanmanız için bilmeniz gerekenler.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Süperyatta Şef Olmak
– Mutfak Sanatları Akademisi’nin hem dünya denizlerinde gezip hem de yatların mutfaklarında ihtişamlı lezzetler çıkarmak isteyenler için verdiği Profesyonel Süperyat Şefliği Eğitimi’ni, MSA Yönetici Direktörü Sitare Baras ve Atlantico Yachting Kurucusu Deniz Kurt Görsev anlattı.

Mavi Edebiyat
– Yazarımız Yılmaz A. Bayazıtoğlu, 2012’deki Sandy Kasırgası sırasında batan Bounty adlı yelkenli geminin öyküsünü anlatıyor.

Öteki Dünya
– Yenilenen tasarımı, hibrit teknolojisi, ileri güvenlik özellikleri ve fiyat fayda dengesiyle Suzuki SX4 S-Cross modelini inceledik.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir, Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.