Kasım sayısında dergimizde neler var?

Kasım sayısında dergimizde neler var?

2021 Kasım ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

– Çizim masasından mavi sulara uzanan, yaratıcı ve cesur süperyat tasarımlarını inceliyoruz.
– İtalyan tersane için yeni bir dönemin başlangıcını işaret eden Absolute 48 Coupe modelini test ediyoruz.
– Yaşamlarını teknede sürdüren Özlem ile Özkan’ın bu ayki konuğu, hayallerinin peşinde dünya turu için demir alan Oğan çifti.
– Modern tasarımlı ve kullanışlı özellikte tekneleriyle tanınan Azimut’un Magellano serisindeki yeni modeli Magellano 66‘yı masaya yatırıyoruz.
– Yeni tekneler; Prestige 690, Sirena Yachts 68, Swan Shadow 42, Aquila 32 Sport Catamaran

Start Hattı

– İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-17 Ekim tarihlerinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen İzmir Körfez Festivali’nin ana etkinliği olan İzmir Arkas Körfez Yarışı, körfezi hem renklendirdi hem de heyecanlandırdı.
TAYK Trofesi’nin son yarışı olan MDK Kupası, 2 Ekim’de Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ile Moda Deniz Kulübü işbirliğinde gerçekleştirildi.
– Bu yıl içinde solo Türkiye Turu rekorunu belirleyen bir maceraya imza atan Tolga Pamir, yeni hedefi Duo Challenge4seas için çalışmalarına başladı. – İstanbul yarış filosunun kıdemli teknelerinden Radika, amatör bir ruha sahip ekibi ve profesyonel bir yönetimle tekrar parkurda.
– RC44’te sezonun dördüncü ayağı Scarlino’da (İtalya) gerçekleşti. Aynı zamanda RC44 Dünya Şampiyonası olarak değerlendirilen bu regattayı kazanan Yeni Zelandalı Team Aqua oldu.
– Louis Burton ve ekibi deneysel bir tasarıma imza atarak, IMOCA 60 ‘lara ekledikleri T tipi su kanatlarıyla yelkenlinin tamamını sudan kesmeyi başardı.
– Merakla beklenen 37. America’s Cup için hazırlıklar devam ederken kupa üzerindeki belirsizlikler ve güç oyunları sürüyor. Bakalım yeni kupa yolunda neler bizi bekliyor?

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Biyosit içermeyen en yeni zehirli boyaları geleneksel bakır bazlı boyalarla karşılaştırıyoruz.
Smartgyro, deniz elektroniği uzmanı Simrad ile bir araya gelerek markalarının dengeleyicilerinden gelen verilerin yeni nesil Simrad çok fonksiyonlu ekranlarla entegrasyonunu sağlıyor.
– Tek başına güvertede olan biri tarafından tek bir tuşla açılıp sarılabilmeye veya camadana vurabilmeye imkan veren Selden Otomatik Anayelken Sarma Sistemi.
Rolex Fastnet’e ekibiyle katılan ve IRC trofesini kazanan açıkdeniz yarışçısı Tom Kneen, başarılı ekip oluşturmak için ipuçları veriyor.
– Pervane kanatlarının ürettiği yanal gücü kullanarak teknenizi dar alanlarda hareket ettirebilmeniz için bilmeniz gerekenler…

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Viya Böyle
– Zuhal Atasoy, Uzaklar’la yaptığı dünya seyahatinde “Tarih Değiştirme Çizgisi“ni geçişlerini ve yaşadıklarını anlatıyor.

Klasik Tekneler
– Özel inşa bir Cockwells satın aldıktan sonra hiç aklında yokken tersane yatırımı yapan İngiliz Stephen Hubbard’in tutku dolu hikâyesi…

Öteki Dünya
– Segmetinde çevreye duyarlı ilk ve tek hibrit teknolojisine sahip araç olan Ford Tourneo Custom’a yakından göz atıyoruz.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir, Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.