Sense 57

Sense 57

Beneteau’nun Sense serisindeki en yeni modeli Sense 57 sahnede. Tekne konforlu, aydınlık ve manzaralı yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor.

Yazı: Kadir Pirasoğlu Fotoğraflar: Beneteau arşivi
Beneteau, Sense serisini duyurduğunda teknelerde yelken performansından daha çok konforlu bir yaşam alanı arayan alıcıların ilgisini çekmişti. İlk model Sense 50’nin prototipleri 2010 yılında geliştirilmeye başlanmış ve daha model suya indirilmeden sonbahar fuarlarında 20 adet satmıştı. Tersanenin bu yeni, göz alıcı Sense serisi açık plan yaşam alanları, konforlu özellikleriyle tutulunca seride 55ft’lik ikinci bir modelin üretimine geçilmişti.

Aradan beş yıl geçti ve tersane temmuz ayında yeni modelleri Sense 57 ve 51’i suya indireceğini duyurdu. Serinin amiral gemisi olacak Sense 57’nin dünya prömiyeri Cannes Yachting Festival’de yapıldı. Diğer modellerde olduğu gibi Berret Racoupeau’nun gövde, Nauta Design’ın iç tasarımını üstlendiği modelde serinin karakteristik özellikleri korunuyor. Sense 57, açık plan yaşam alanı ve kamaralara özel banyolarıyla ev konforu sunuyor. Tekne, tüm yaşam mahallerinin baş tarafta toplanması ve havuzluk zemininin aşağı çekilmesiyle hem salonda hem de havuzlukta geniş sosyalleşme imkânı sağlıyor. Kaptanlı kullanımı tercih eden müşteriler için mürettebat kamarası opsiyonu da sunuluyor.

GÜVERTE

Teknede iskele ve sancak olmak üzere iki dümen konsolu bulunuyor. Güverte altına saklanmış anayelken ıskota ve mandar halatları teknede havuzluğun yan taraflarına konumlandırılan toplam dört adet vinçle kontrol ediliyor. Halat kalabalığını önlemek için vinçlerin yanlarına depolama alanları düşünülmüş. Üst binadan çıkan ve havuzluk boyunca kıça doğru uzanan hardtop yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Serpinti körüğüyle birlikte havuzluğu güneş ve olumsuz hava koşullarından koruyor. Anayelken arabası hardtop’ın üst kısmına monte edilmiş. Böylece havuzlukta olası bir karışıklık önlenirken, bumba geriden kontrol edildiği için hareket kolaylığı sağlıyor. Hardtop’ın orta kısmındaki bimini tente elle açılabiliyor ve anayelken rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Havuzluk zemininin aşağı çekilmesiyle alçak bir borda hattı elde edilmiş. Bu hat sayesinde pruva yönünde iyi bir görüş sağlanırken havuzluk hiçbir zaman korunaksız kalmıyor.

Havuzlukta karşılıklı birleştirilebilen iki parça masa indirildiğinde güneşlenme alanına dönüşüyor. Oturma gruplarının altında geniş portuçlar bulunuyor. İstenirse iskeledeki portuç yerine bir mürettebat kamarası tercih edilebiliyor. Burası 1.83m boyunda bir yatağın sığabileceği büyüklükte ve bir hücre hissi vermeyecek kadar aydınlık. Dümen gerisindeki oturma yerleri konforlu ve kullanışlı. Oturma gruplarının alt kısımları lavabo ile ızgaranın yer aldığı iki ayrı mutfak bölümü olarak tasarlanmış. Hidrolik sistemle çalışan geniş yüzme platformu kapandığında havuzluk tamamen kapalı ve güvenli hale geliyor. Çift dümen palasıyla donatılan teknenin her türlü havaya karşı sağlam ve güvenli bir duruş göstermesi, sürtünmenin artmasına rağmen kolay hızlanması hedefleniyor.

İÇ MEKANLAR

Üç alçak basamakla inilen salonda sancak tarafta borda boyunca uzanan mutfak, merkezde bir ada ünite ve iskelede harita masası, L oturma grubuyla yemek masası yer alıyor. Salon içerisinde yelkenli teknelerde alışmadığımız sayıda gövde ve güverte camı ile hatch bulunuyor. Geniş ve ferah Sense 57 konfor, ışık ve manzara yönünden de zengin. Ada ünite içinde TV ve masa için ilave bir oturma yeri saklanıyor. Ünite ayrıca mutfakta ve mekan içindeki hareketlerde güvenliği sağlıyor. Kullanılan birçok zemin ve gizli aydınlatma unsuru hava kararınca teknede keyifli bir ortam yaratıyor. Aküler, su ve yakıt tankları, yüksek salon zemini altındaki derin sintinelerde bulunuyor.

Donanımlı mutfak bolca doğal ışık, manzara ve ideal tavan yüksekliğiyle rahat çalışılabilecek keyifli bir mekân sunuyor. Oturma grubu etrafında altı kişi rahatlıkla oturup yemek yiyebiliyor. Salonun bir uzantısı olarak düzenlenen harita masası geniş ve kullanışlı. Üst kısmında yeterli dolaba sahip.

Teknede master ve iki misafir kamarası olmak üzere özel banyolu üç kamara var. Yaşam alanlarının baş tarafa toplanmasıyla kamaraların kıç tarafla ilişkisi kesilmiş. Bu da misafirlerin demirdeyken iskelenin, seyir halindeyken de kıçtaki yardımcı sistemlerin gürültüsünden uzak olmalarını sağlıyor. Master kamara geniş ve kullanışlı. Yatak başında kullanılan aynayla alan derinliği yaratılmış. Tavan yüksekliği ve ışık ideal. Yatak altı çekmeceleri, başüstü dolapları ve çift gardıroptan oluşan saklama alanları yeterli. Duş ve banyo, iskele ve sancak taraf olarak ayrılmış. Diğer iki kamara birbirine eş özelliklere sahip. Kamaralarda çift kişilik yatak, özel banyo, giysi dolabı ve yeterli saklama alanı bulunuyor. Gün ışığından gövde camı ve hatch ile yararlanıyorlar.

KARAR

Yelkenli teknelerde bir değişimin öncüsü olan Sense’ler sahibine konforlu, aydınlık ve manzaralı bir yaşam vadediyor. Sense 57’de kullanılan hardtop tavan beğeni toplayacak yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Konforlu ve güvenli bir aile-gezi teknesi arayanların bu yeni modele mutlaka göz atmaları gerekiyor. MBY
Sense 57 - Yerleşim Planı

TEKNİK ÖZELLİKLER

TAM BOY – 17.78m (58ft 4in)
SU HATTI BOYU – 17.31m (56ft 9in)
EN – 4.97m (16ft 4in)
SU ÇEKİMİ – 2.40m (7ft 10in)
DEPLASMAN (boş) 18.780kg (4391 lbs)
TOPLAM YELKEN ALANI –
(%105 Cenova ile) 152.5m²(1641sq/ft)
YATAK SAYISI – 3-4
MAKİNE – 80hp veya 110hp Yanmar Dizel Comon Rail
YAKIT- 415lt (110 gal)
SU – 640lt (169 gal)
BAŞLANGIÇ FİYATI Güncel fiyat için firmayla iletişime geçiniz.
TASARIM Berret Racoupeau / Nauta Design
İLETİŞİM tezmarin.com

Sense 57 ilk izlenim yazısı Aralık 2016 yayınlanmıştır..

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.