Sirena 58

Sirena 58

Sirena 58

Trawler pazarının yeni oyuncusu Sirena 58; geniş yaşam alanları, kullanışlı detayları ve fiyatıyla rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.

Yazı: Emre Ayan – Fotoğraflar: Sirena Marine Arşivi

Sirena Marine’in geçtiğimiz yıl Düsseldorf fuarında sergilediği Sirena Yachts serisinin ilk modeli Sirena 64’ün gördüğü ilgiden sonra bu serinin farklı boylarının çıkacağını tahmin etmek zor değildi. Sirena 64 tanıtıma çıktığı ilk yıl içinde 23 adet sipariş almayı başararak kendisini ispat etti. Sirena 64’ten sonra küçük kardeş Sirena 58 geldi. Haziran ayında ilk üç tekne, sahiplerine teslim edildi. Dahası, ilk teslimat yapılmadan Sirena 58’den 21 adet sipariş alınmıştı bile.

Sirena Marine 2006 yılından bu yana Azimut için tekneler üretiyor. Azimut’un yüksek kalite standartlarından ötürü Sirena Marine tersanesinden çıkacak yeni seri teknelerin de aynı standartlarda olması doğal bir sonuç.

Sirena 58, yüzme platformu dahil 17.8 metrelik boyuyla ilk model 64’ten sadece iki metre daha kısa. Fakat iki metre deyip geçmeyin, bu fark teknenin fiyatını neredeyse yarıya düşürmüş. Ayrıca Sirena 64’ü beğenip bütçesi yetişmeyen müşterilere hitap ederek kendisine yeni bir pazar yaratmış. Bu hareketle Sirena Marine rakiplerine karşı çok akıllıca bir hamle yapmış çünkü Azimut Magellano 66 ve Absolute Navetta 58 gibi teknelerle karşılaştırdığınızda fiyat, sürat, yakıt sarfiyatı ve donanım açısından Sirena 58 var olan özellikleriyle avantajlı hale geliyor.

Sirena Yachts serisinin satışları daha çok Amerika ve Kuzey Avrupa pazarlarında gerçekleşmiş. Tasarımda iç mekân yaşam alanları çok geniş ve konforlu, dış mekân güverte alanlarıysa daha sınırlı tutulmuş. Bir nevi mini-explorer tasarımı diyebiliriz. Akdeniz ülkelerinde ise daha çok dış mekân yaşam alanı fazla olan tasarımlar tercih ediliyor.

ETKİLEYİCİ YERLEŞİM

Teknenin havuzluğuna tik kaplı yüzme platformunun her iki tarafında bulunan merdivenlerden geçiliyor. Yüzme platformu 1.5 metreden daha uzun. Dolayısıyla bu alanı çok amaçlı kullanma imkânına sahipsiniz. İster servis botunuzu koyabilir, isterseniz ayrı bir dış mekân yaşam alanı olarak değerlendirebilirsiniz. Havuzlukta L şeklinde oturma grubu ve yemek masası bulunuyor. Havuzluğun altına yüzme platformundan girişi bulunan tek kişilik bir kaptan kamarası yerleştirilmiş.

Havuzluktan salona geçiş sancak tarafa açılan sürgülü cam kapıdan yapılıyor. Girişe yerleştirilen U şeklindeki tam donanımlı mutfak salona, havuzluğa ve flybridge’e servisi kolaylaştırıyor. Mutfağın hemen ilerisinde karşılıklı L şeklinde koltuklar ve yemek masasından oluşan dinlenme ve yemek bölümü yer alıyor. İstendiğinde alan genişliği sağlanması amacıyla katlanır özelliğe sahip iki parçalı yemek masası tercih edilmiş. Teknenin iç tasarımı Spadolini Design’a ait. Tasarımda son derece modern, kullanışlı ve konforlu detaylara yer verilmiş. Salon büyük camlar, açık renk mobilyalar ve döşemeliklerle aydınlık ve ferah tasarlanmış. Başta iskelede dümen mahalli, sancak alt güverteye inen merdivenler ve yan güverteye geçişin sağlandığı bir kapı yer alıyor. Teknenin yan yürüme yolları geniş ve güvenli. Başüstünde üç kişinin rahatlıkla oturabileceği bir koltuğun yanı sıra ayarlanabilir güneşlenme koltuğu ile VIP kamaraya direkt giriş için geniş bir heç bulunuyor. Ön güverte alanında üzerine bastırınca güverte zeminine gizlenebilen ışıklar kullanılmış.

Sirena 58 röportajının devamını Ağustos 2018 sayımızda okuyabilirsiniz.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.