Kasım ayında dergimizde neler var

Kasım ayında dergimizde neler var

Kasım ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Motor Boat & Yachting Türkiye-Eylül Sayısı– Bu ay ‘Yeşil Denizci‘ dosyasını aralıyoruz. Küresel ısınma hangi boyutta? Böyle giderse gelecekte bizi neler bekliyor? Küresel ısınmayı önlemek için neler yapabiliriz?
– Herkesin dikkatini çeken sessiz, titreşimsiz ve aynı zamanda sıfır emisyon hibrit öncüsü tekneleri inceliyoruz.
– Egzotik diyarların zamanı geldi. Küba’dan Meksika’ya, Tayland’dan Vietnam’a gemi seyahati ile ulaşabileceğiniz yedi farklı keşif rotası.
– Görüntüsü, seyri ve denizciliğiyle dikkat çeken Leopard 43 PC ile tanışmaya hazır mısınız?
– Sert havada süratli ve güvenli, demirde konforlu Axopar Sun-Top 37 ile test seyrine çıktık.
İç Mimar Ceren Civaoğlu Tugay‘dan tarz sahibi tekneler için fark yaratacak dekorasyon önerileri; bu ayın konusu doğal taşlar.
– Sanayi devrimiyle terk edilen yelkenli gemilerle yük taşımacılığı yeniden yaygınlaşıyor. Dünyanın dört bir yanına sera gazı emisyonu sıfır olan yelkenli gemilerle çevreye duyarlı çiftçi ve şirketlerin ürünleri taşınıyor.
– Sirena Marine’in tam bir cruiser-yarış teknesi olarak tasarladığı yeni modeli Azuree 41 ile test seyrine çıktık.

Start Hattı

Türkiye’den..
TAYK ve BYK işbirliğinde düzenlenen Olympos Regatta, 30 Eylül akşamı Moda’dan çalan start düdüğüyle başladı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışta neler yaşandı?
– İlki düzenlenen Rixos Sailing Cup Göcek denizde kurulan başarılı parkur kadar karadaki organizasyonlarıyla da yelkencilerden geçer not aldı. 15 tekne ve 130 sporcunun katılımıyla gerçekleşen kupanın detayları…
– Bu yıl 28’incisi düzenlenen The Bodrum Cup, gösterişli tekneleri, eğlenceli yarışlarıyla tam bir denizcilik festivali havasında geçen organizasyonda yaşananlar…
– Marmara Yelken Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen MYK-Mass Kardeşlik Kupası, 15-18 Ekim tarihleri arasında yapıldı. 37 teknenin katıldığı yarışta bu yıl yarışa katılan ekiplerden elde edilen gelirin tamamı Çocuk Böbrek Vakfı’na bağışlandı. Yarışın ayrıntıları..
– Ege denizinin güzel kızı Tırhandil’ler bir kez daha Bodrum’da yarıştı. Türkiye ve Yunanistan ortaklığıyla uluslararası bir seviyeye çıkarılması hedeflenen organizasyondan izlenimler Ali Dokur‘un kaleminden bu ay dergimizde.
– Bursa’nın ilk kadın yelken takımı Piranha Ladies Team.

Dünyadan..
– Dünya etrafını tek başına, durmaksızın ve dışarıdan yardım almadan dönmeyi amaçlayan yelkencilerin yarışı Vendée Globe, 6 Kasım’da Les Sables D’Olonnes sahilinden start alıyor. 29 yelkencinin üç ay boyunca Atlantik Okyanusu’nu kuzeyden güneye geçeği yarış için nefesler tutuldu.
Extreme Sailing Series’in Lizbon ayağında yaşananlar…

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
Torqeedo elektrikli motorlarını test ediyoruz, tasarımıyla dikkat çeken Evinrude G2, Raymarine’den daha hassas ve etkili otopilot yazılımı, fonksiyonel ve kullanışlı pasarella Besenzoni, Loredan dümen simitleri.

Sınırlı mürettebat ile seyir
– Ünlü yelkenci Pip Hare’nin sınırlı mürettebatla iyi bir balon seyri için verdiği tüyolara kulak vermeden denize çıkmayın.

Sizin için seçtiklerimiz

Pirat Günlüğü
Yazarımız Emre Ayan, Türkiye’den ve dünyadan haberlerle her ay Pirat dünyasının nabzını tutuyor.

Barınak Notları
Teknesi Devekuşu ile yola çıkan İsmail Oruç, Kuzey Ege’deki barınakları dolaşmaya devam ediyor.

Sis ve Esinti
Yazarımız Cenk Şahin bu ay denizden gelen öykülerde Fatih Erkoç’u ağırlıyor. Bodrum’da teknesinde yaşayan Erkoç, denizlere kırdığı rotasını anlatıyor.

Oşinaryus
Oşinaryus sayfalarımızda bir sorunu daha çözüyoruz. Pervaneye bir cisim dolandığında ne yapılır? Bu durumdan nasıl kurtulunur?

Öteki Dünya
Avrupa’da teknoloji ve tasarımıyla fark yaratan, Fransa’nın sembol otomobillerinden DS’yi inceliyoruz.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.