Ekim ayında dergimizde neler var?

Ekim ayında dergimizde neler var?

Ekim ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

– Akılcı tasarım ve güçlü tahrik sistemiyle dikkat çeken Sunseeker Manhattan 66‘yı test ettik.
– Yunan adalarında seyrimiz devam ediyor. Sırada Türk denizcilerinde sıklıkla rotalarına aldıkları Leros, Kos, Patmos ve diğerleri var.
– Swan’ın klasik hatlara sahip yeni gezi teknesi Swan 54’ü Yachting World ekibinden Toby Hodges değerlendiriyor..
– Sahibine özel düzenlenebilen geniş iç mekânları, güven veren gövdesi ve okyanus seyri yetenekleriyle dikkatleri üzerine çeken Numarine 32XP ile Hisarönü körfezinde seyre çıkıyoruz.
– Yılmaz Bayazıtoğlu Şöhret Uğruna adlı yeni yazı dizinde, dünya turuna çıkacak acemi denizci Donald Crowhurst‘ün hayatını anlatıyor.
– Port Alaçatı Marina’da 14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen, başarısı ve sergilenen dostça mücadeleyle göz kamaştıran Alaçatı Big Fish‘teydik.
– 4-9 Ekim tarihlerinde Tuzla Viaport Marina’da düzenlenecek Eurasia Boat Show‘da deniz severlerle ilk defa buluşacak lansman teknelerine göz atıyoruz. Hanse 388-418 ve 548, Prestige 460, Oceanis 51.1, Bavaria Cruiser 34, Sea Ray 210 SPX ve dahası…

Start Hattı

Türkiye’den..
– Çeşme Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK (Ege Açıkdeniz Yat Kulübü) ve ICYC’nin (Uluslararası Çeşme Yacht Club) ev sahipliğinde, 23-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Arkas Aegean Link Regatta‘da yaşananlar…
– 16-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TAYK-Burgan Leasing İstanbul Kupası kararsız rüzgâr sebebiyle ancak dört yarışla tamamlanabildi. .
– Bu ay ekip sayfalarımızın konuğu parkurun en mutlu ekibi Happy Hour-Dönence Yelken Takımı

Dünyadan..
– Bu yıl altı kıtada 12 şehir gezecek, toplam 46 bin deniz millik mesafeyi geride bırakacak Volvo Ocean Race‘e az bir süre kala yarış pontonlarındaki son dedikodular..
America’s Cup‘tan yapılacak yeni değişiklik çok konuşulacak.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Volvo Penta yeni ürettiği makineler ile 1000hp üstü IPS pazarına giriyor.

– Teknelerde uzun süreli koruma sağlamayı vaat eden Seacoat Technology’nin yeni ürünü Sea-Speed V 10 X.

– Denizde zor anınızda ulaşabileceğiz, size birçok acil durumda elini uzatacak yerel ve gönüllü kuruluşlara göz atıyoruz.

– Usta denizci Pip Hare, yelkenlerin basılamayacağı fırtınalı havalarda yapılması gerekenleri anlatıyor.

Sizin için seçtiklerimiz

Livar Haber
Kendi ifadesiyle ‘Denizci olmak için’ Atlantik’i aşmaya karar veren Akın Akbalık ile yaklaşık bir yıl ve 18 bin deniz mili sürecek macerası öncesinde Bodrum’da keyifli bir sohbete daldık.

Yüzen Stil
İç Mimar Ceren Civaoğlu’ndan 1930 ile 1960’lar arasına denk gelen zamansız stil akımının doğduğu döneme ait tasarımlara göz atıyoruz.

Oşinaryus
Bu ay denizde başınıza gelebilecek ırgat arızası, marş motoru ve motorun su atmaması gibi sorunlarla karşılaştığınızda neler yapabileceğiniz, nelere dikkat etmek gerektiği konusunda bilgeler veriyoruz.

Yarış Yorum
Yazarımız Haluk Babacan, geçirilen sezonu değerlendiriyor ve yeni sezonda filolara katılacak genç yelkencilerle yarışlardaki kalite ve rekabetteki değişikliğe dikkat çekiyor.

Pirat Günlüğü
Piraz Avrupa Şampiyona’sına katılan yazarımız Emre Ayan, şampiyonayı ve Türkiye’deki Pirat Sınıfı’nı değerlendiriyor.

Öteki Dünya
Göz kamaştıran detaylarıyla dikkat çeken Hyundai Tucson‘u inceliyoruz.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.