Temmuz ayında dergimizde neler var?

Temmuz ayında dergimizde neler var?

2019 Temmuz ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Motor Boat & Yachting Türkiye - Haziran sayısı kapağı, 2019

Haberler

  • Her türlü zevke göre, tekne ihtiyacınızı karşılayacak ve fiyat avantajıyla aklınızı çelecek 12 farklı modeli biraraya getirdik.
  • Denizci bir babayla büyüyen işadamı Sinan Pulat ile tekne tasarımcısı Tanju Kalaycıoğlu’nu buluşturan Vagante’de hem yelken yaptık hem de keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
  • Bora Boat’un geniş iç ve dış yaşam alanlarına sahip spor-gezi modeli Pars 62 ile Tuzla açıklarında test seyrine çıktık.
  • Yazarlarımız Sema Akgün ve Erhan Öztürk dalış tutkularının peşinde gittikleri, mavinin ve yeşilin her tonuyla kuşanmış, tapınakların ve seremonilerin gündelik yaşamla iç içe olduğu Büyülü Ada Bali’yi anlatıyor.
  • Çevreci tekneleriyle bilinen Greenline’ın kıçtan takma makineler ve spor tekneler dünyasını araladığı yeni Greenline Neo modelini inceledik.

Start Hattı

Türkiye’den..
– Türkiye’nin Deniz Kuvvetleri Kupası’ndan sonra ikinci en uzun rotalı yarışı Marmara Kupası, 15-16 Haziran 2019 Tarihleri arasında yapıldı. TEB Özel-TAYK Trofesi’nde yaşananlar.
– Turgutreis Yelken Kulübü (TYK) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Dragut Sailing Cup yat yarışları D-Marin Turgutreis ev sahipliğinde 8-9 Haziran’da gerçekleştirilen üçüncü ayak yarışlarıyla sona erdi.
– Sportsboat Komitesi sınıfın ülke genelinde gelişimini sağlamak amacıyla Bursa’da yeni bir dizi yarışa imza atıyor. Birinci ayak olan Bursa Kupası 30 Haziran’da Bursa-Güzelyalı sahilinde gerçekleşti.
– Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK (Ege Açıkdeniz Yat Kulübü) ve Çeşme Marina tarafından ilki 2017 yılında düzenlenen Sakız Adası rotalı Arkas Aegean Link Regatta’nın üçüncüsü bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yapılacak.
Ekip: İş hayatlarında yoğun bir tempoya sahip GlaxoSmithKline Türkiye çalışanları yarıştıkları IRC 4 ve Gezgin sınıflarında kendilerini denizle rehabilite ediyor ve bu durumdan çok keyif alıyorlar.

Yurtdışından…
– İlki 1960 yılında düzenlenen ve Atlantik Okyanusu’nu solo (tek başına) geçen Blondie Hasler tarafından ortaya çıkarılan Transat Yarışı, doğum yeri olan Plymouth’dan (İngiltere) Brest’e (Fransa) taşınıyor.
– Açıkdeniz yarışçılığının iki ağır topu Franck Cammas ve Charles Caudrelier, 100 feet’lik Ultim sınıfı trimaran Maxi Edmond de Rotschild için biraraya geldi.
– Tarihinde ilk kez Volvo 65’lerle IMOCA 60’ların birarada yarışacağı Okyanus Yarışı, ismi başta olmak üzere birçok yeniliğe sahip. Detaylar yazımızda…

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– X Shore’un elektrikli tekne modeli Eelex 800’ü inceledik.
– Bir süredir piyasada olan deniz tipi hibrit tahrik sistemleri sonunda işlevsel bir gerçek haline geliyor ve dizel ile benzinli sistemlerin yerini alıyor. Teknelerde dizel devri kapanıyor mu?
– Torqeedo mevcut Deep Blue elektrikli tahrik sistemlerine 2019 için iki yeni model ekliyor.
– Açıkdeniz seyri ve yarış deneyimine sahip Rupert Holmes, konfor ve performans isteyen yelkenciler için günlük seyirden haftalık bir yarışa kadar farklı açıkdeniz kıyafetlerini inceliyor.
– Deneyimli yelkenci Pip Hare sarma sistemi seçimi hakkında bilgiler veriyor.

Sizin için seçtiklerimiz

Oşinaryus
Halatla kasa yapmak keyifli bir hobi olabileceği gibi sizi yanaşma sırasında bağ atmaktan da kurtaracak.

Ses Sistemleri
Teknede iyi müzik dinlemenin yollarını araştırdık.

Yüzen Stil
Yazı yarılamışken ama denizin de tam tadını çıkarırken teknenize festival ruhu getirecek aksesuarlara göz atıyoruz.

Öteki Dünya
İç ve dış tasarımıyla yenilenen, performans, konfor ve teknoloji odaklı bir sürüş deneyimi sunan Ford Edge’yi inceledik.

Dergimizi Turkcell Dergilik uygulamasıyla IOS ile ANDROID işletim sistemli tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.