Şubat sayısında dergimizde neler var?

Şubat sayısında dergimizde neler var?

2022 Şubat ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

– Teknelerini büyütmek ya da yeni bir tekne alacak motoryat kullanıcıları için bu ay 20 ile 40 metre arası özel üretim yatları inceliyoruz.
– 70 yıllık deneyimiyle sektörde beğenilen tekneler üreten Elan ile Porsche işbirliğinden doğan Elan GT6 modelini masaya yatırıyoruz.
– Pandemiyle gelen uzun bir kış uykusundan sonra, Thomas ve Jutta Kittel’in Marlow 72’si Hırvatistan kıyılarını keşfetmek için yola çıkıyor.
– İngiliz tersanenin beğenilen ve ilgi gören sportif  Fairline F-Line 33 modelinin yeni dıştan takmalı versiyonuyla test seyrine çıktık.
– Yeni tekneler; Bavaria Vida 33, Greenline 58 FLY, Contest 49CS ve 50CS…

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
Açıkdeniz seyirlerinde daha güvenli ve rahat bir deneyim vaat eden, yapay zeka ürünü OSCAR’a göz atıyoruz.
– Icom’un en yeni IC-M510’u çok şık görünümlü bir telsiz ve firmanın tamamen yeni bir tasarımı.
– Dometic’in Voyager TX serisi 10.000BTU ve 18.000BTU (yaklaşık 2,9kW ve 5,2kW) üniteler halinde sunuluyor ve önceki DTG serisinin yerini alıyor.
– Dıştan takma motor kullanıcıları için 2-3hp arası benzinli ve elektrikli makine seçeneklerini inceliyoruz.
– Büyüyen tekne boylarıyla birlikte ekipmanlar da kullanım kolaylığı gözetilerek geliştirilse de bazı faktörleri bilmekte yarar var.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Hatay’ın Tek Yelkenlisi
– Küçük yaşta ilk kez gördüğü bir optimist teknesiyle yelkene, denize sevdalanan Doktor Hakan Oğuzhan’ın hikqyesi.

Marmara Sempozyum
– TÜDAV’ın düzenlediği sempozyumda başta tehdit altındaki Marmara Denizi ve sularımızdaki ekosistem sorunları konuşuldu.

Başka Türlü Yaşamak
– Tur hazırlıklarını sürdüren Özlem ile Özkan, bu ay merak ettikleri konuları teknesiyle dünya denizlerini gezen Fatih Aksu’dan öğreniyorlar.

Öteki Dünya
– Mercedes, Vision EQXX modeliyle elektrikli otomobillerde çığır açmayı hedefliyor.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.