Yeni X-Yachts X4³ suya indirildi

Yeni X-Yachts X4³ suya indirildi

Danimarkalı üretici X-Yachts’ın tepeden tırnağa yeniden tasarladığı modeli Yeni X43’ün ilk gövdesinin deneme seyri, şirket merkezinin bulunduğu Danimarka Haderslev’de gerçekleştirildi.

XYachts X4.3
X-Yachts X43, fotoğrafları daha çekilmeden 23 sipariş almıştı.

Yeni X43, geçtiğimiz In-House Boat Show sonrasında dünyanın tüm ülkelerinden distribütörlerin de katıldığı bir törenle X-Yachts marinasında suya indirdi.

100 adetten fazla satan başarılı selefi üzerinde başta gövde ve güverte kalıbının yeniden dizaynı olmak üzere çok ciddi geliştirme çalışmaları ve ilâve yenilikler sonucunda ortaya çıkan ve henüz suya inmeden ve X-Yachts CEO’su Kraen Brinck Nielsen’in ifade ettiği gibi “fotoğrafları dahi çekilmeden” 23 adet sipariş alan Yeni X43‘ün tüm X-Yachts’lar arasında en popüler model olacağına, marka kesin gözüyle bakıyor.

Yeni X43 ilk kez suyla buluşmadan önce, öncekine göre 50cm daha uzun olan direği X-Yachts’ın deneyimli armacıları tarafından dikilip arma ayarı yapıldı. Yeniden dizayn edilen, Ronstan donanımlı ve 7:1 palangalı ana yelken rayı ve arabası seyir boyunca test edildi ve üstün bir performans verdiği görüldü. Öncekine göre çok daha geniş kıç aynalık ve yuvarlak gövde hatlarının ilave stabilite sağladığı ve tekne yatıkken daha az çürük su yaparak daha az türbülansa neden olduğu gözlemlendi.

Yeni X43‘te ayrıca, tüm PureX modelleri için yapılan yeni dümen palası dizaynının olumlu etkileri de öne çıktı. Dümenin kumandalara hemen ve doğrudan verdiği tepki için markadan yapılan açıklamada, “Yeni X43 ‘ün dümenini tutmanın bu modelin sahipleri için harikulâde bir deneyim olacağını gösterdi” denildi.

X-Yachts yetkilileri, Yeni X43‘ü daha da mükemmeleştirmek üzere önümüzdeki ay boyunca testlerin devam edeceğini belirtiyorlar. Teknenin, donanımı üzerinde son ince ayarların yapılmasının ardından 2022’de tekrar suya indirilmesi planlanıyor.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.