Haziran ayında dergimizde neler var?

Haziran ayında dergimizde neler var?

2019 Haziran ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Motor Boat & Yachting Türkiye - Haziran sayısı kapağı, 2019

Haberler

  • Formula Boat’un performansı yüksek, süratli ve konforlu modeli Formula 350 Sun Sport ile İstanbul’da bir deneme seyri gerçekleştirdik.
  • Alternatif müzik sahnesinin genç isimlerinden Melike Şahin ile seyre çıktık.
  • Uzun süredir bir tekne alma hayali olanlar için yelkenliden sürat teknesine, motoryattan aile gezi teknesine firmaların stoklarında bulunan 15 tekneyi inceledik.
    – İspanya’nın kuzey doğusunda, kendine has karaktere, enfes yemeklere ve doyumsuz güzelliklere sahip Katalonya’yı geziyoruz.
  • Yelkencilerin gözünde farklı bir yere sahip Finlandiyalı Nautor’s Swan’ın yeni modeli 65’i inceliyoruz.
    – Binbir Gece Masalları’nın izinden giderek masal coğrafyasını dolaşan Özcan Yüksek ile Sinbad’ı konuştuk.
  • Seçkin jüri üyelerimizin belirlediği MBY Ödülleri’nde sınıfında kazanan tekneleri açıklıyoruz.

Start Hattı

Türkiye’den..
BAUISC tarafından düzenlenen İlkbahar Trofesi’nin dördüncü etap yarışlarınlarında yaşananlar.
– ERGO Sigorta ana sponsorluğunda düzenlenen Marmaris Kış Trofesi, 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenen son ayak yarışlarıyla tamamlandı.
Göcek 20. İlkbahar Yarış Haftası 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. 1999 yılında sekiz tekneyle başladığına tanık olduğumuz yarışın 20’nci yılında da olmak ayrı bir keyifti.
– Bu ay ekip sayfamızın konuğu farklı alanlarda çalışan, denize gönül vermiş kişilerden kurulu Puff ekibi.
– Görece kısa süre önce başladığı yelkencilik hayatında eğitmen düzeyine ulaşan ve bu işi ülkemizde profesyonel olarak yapan sayılı kadın isimlerden Nihan Özyıldırım ile Türkiye’de yelkencilik üzerine konuştuk.

Yurtdışından…
– Sail GP’de mayıs ayı başında San Francisco’da düzenlenen ikinci ayak geride kalırken gelişen teknolojilerin yelken yarışlarına etkisini bir kez daha mercek altına aldık..
– Volvo’nun sponsorluktan çekilmesinden sonra adı “The Ocean Race” olarak değişen ve 2021 yılında gerçekleşecek okyanus yarışı hakkında gelişmeler.
– Okyanus aşırı hız rekorlarının gediklisi Francis Joyon, yenilenen 103 feet`lik trimaranı IDEC Sport ile yeni rekor denemelerine hazırlanıyor.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Teknelerde dizel kullanımı yaygınlaşıyor. Yeni 300hp Cox CXO dizel dıştan takma makine ve en yakın rakibi Oxe Diesel 200hp’nin ilk deniz testini yapıyoruz.
– Birçok farklı cihazdan verilere ve kullanıcı kılavuzlarına ulaşmanızı sağlayan Volvo Penta Easy Connect güncellendi.
– Piyasanın en şık tekne tuvaleti Tecma X-Compass
Deneyimli yelkenci Pip Hare’den karaya oturma durumlarında dipten kurtulmanızı sağlayacak önemli bilgiler.

Sizin için seçtiklerimiz

Yeşil Denizci
Denizlerimiz gün geçtikçe kirleniyor ve hızla yok olma sinyalleri veriyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri de plastik atıklar.

Yüzen Stil
Tekneniz için sınırların olmadığı, albenili ama bir o kadar da dengeli yaklaşımlar içeren 21’inci yüzyıla ait tasarım önerileri…

Öteki Dünya
Hibrit versiyonuyla üst düzey performans, kapasite ve güvenlik sunan yeni Toyota RAV4 Hybrid ’i inceledik.

Dergimizi Turkcell Dergilik uygulamasıyla IOS ile ANDROID işletim sistemli tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.