Ekim ayında dergimizde neler var

Ekim ayında dergimizde neler var

Ekim ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Motor Boat & Yachting Türkiye-Eylül Sayısı– Balık sezonunun açılmasıyla denize çıkmaya hazırlanan balık tutkunları için sezonda denizlerde boy gösterecek değişik tip ve boyuttaki balıkçı tekneleri inceliyoruz.
– Jeanneau’nun her hava koşulunda güven veren yeni sportcruiser modeli Leader 46 ile tanışmaya hazır mısınız?
– Denizin akciğerleri mercanlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Koruma altına alınması gereken mercanları biz ne kadar tanıyoruz?
– Cevabı bir türlü netleşmeyen sorulardan biri olan “Türkiye’de kaç tekne var?” sorusuna geçtiğimiz mayıs ayında Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen VIII. Türk Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu’nda bir kez daha cevap arandı. Sezar Atmaca tarafından sunulan 22 sayfalık “Amatör Sportif Denizciliğin Sorunları” başlıklı bildirinin bir bölümünü sizlerle paylaşıyoruz…
– Abraması ve trimi kolay lüks aile gezi teknesi Contest 42CS ile test seyrine çıktık.
– Rotamızı bu ay Akdeniz’in en güzel doğal limanlarıyla bezeli, yatçıların uğrak yeri Cenova’nın doğusundaki La Spezia Körfezi’ne çeviriyoruz
Yüzen Stil’de bu ay İç Mimar Ceren Cıvaoğlu ile teknenize yeni bir boyut kazandıracak, geometrik figürlerden oluşan desen ve formlara sahip ürünlere göz atıyoruz.
– Geçtiğimiz ay Türkiye’ye ikinci ziyaretini gerçekleştiren efsane Greenpeace gemisi Rainbow Warrior 3’ün kaptanı Peter Wilcox’un bilinmeyen Türkiye öyküsünü yayınlıyoruz.

Start Hattı

Türkiye’den..

– Bu yıl en düşük katılımla gerçekleştiği Marmara Kupası’nda neler yaşandı?
– TP52 Super Series’de sezonun dördüncü ayağı 14-18 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Dünya Şampiyonası yerine geçen regattada yarışan Provezza bu yıl da İsveçli Ran’ı bir puanlık farkla da olsa geçerek yarışı 3’üncü olarak tamamladı. Şampiyonanın ayrıntıları ve mini röportaj #EkimMBY’de.
– Bodrum’dan başarılı bir ekip; Sunshine Sailing Yelken Takımı.

Dünyadan..

– Louis Vuitton America’s Cup World Series’de sona yaklaşılırken serinin sekizinci ayağı 10-11 Eylül tarihlerinde Fransa’nın Toulon kentinde düzenlendi. Esinti sayılabilecek bir havada gerçekleştirilen yarışlarda rüzgâr az, çekişme çoktu.
– 20 yaş altındaki gençleri bulup America’s Cup ve Extreme Sailing Series gibi sualtı kanatları kullanan çok gövdeli teknelerin yarışlarına hazırlamak gayesi ile oluşturulan Red Bull Foiling Generation’ın Dünya Finalleri’nde iki Türk yelkenci yarışacak.
– İstanbul ayağı iptal edilen Extreme Sailing Series’in eski havası kalmadı. Peki neden?

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Teknede gürültüyü azaltmanın yolları, Thuraya SatSleeve ile cep telefonunuzu uydu telefonuna dönüştürün, 2016 model Torqeedo elektrik motorları, Mastervolt’tan yeni akü izleme sistemi.

Sınırlı mürettebat
– Ünlü yelkenci Pip Hare’nin sınırlı mürettebatla iyi bir balon seyri için verdiği tüyolara kulak verin.

Sizin için seçtiklerimiz

Pirat Günlüğü
Her yaştan insanın kolaylıkla kullanabileceği, mucizevi tekne piratların dünyasına giriyoruz. Yelken sporcusu Emre Ayan’ın yazıları her ay MBY’de.

Barınak Notları
Amatör denizcilerin önündeki en büyük engellerden biri barınak sorunu diyerek yola çıkan İsmail Oruç, Kuzey Ege’deki barınakları dolaşmaya devam ediyor.

Oşinaryus
Oşinaryus sayfalarımızın bu ayki konusu balık. Hangi balığı, hangi oltayla tutmalısınız? Osman Günay’dan yine tadı damağınızda kalacak bir yazı.

Öteki Dünya
Donanımı ve performansıyla sahibine keyifli bir sürüş vadeden Fiat 500 Riva Special Edition modelini inceliyoruz.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.