Nisan ayında dergimizde neler var?

Nisan ayında dergimizde neler var?

Nisan ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Motor Boat & Yachting Türkiye - Nisan Sayısı, 2017Sirena Marine’in kaliteyi yükseltme konusundaki kararlılığının en iyi örneği Euphoria 68 ile test seyrine çıkıyoruz.
İç Mimar Ceren Civaoğlu Tugay’dan tarz sahibi tekneler için fark yaratacak dekorasyon önerileri; bu ayın konusu “Serin Sofralar”.
– Cehennemin kapısına benzetilen yanardağlar, neşeyle püsküren gayzerler, fokurdayan çamur kazanları ve tüm doğal güzellikleri ile İzlanda’da yaşadığı nefes kesen bir deneyimi kaleme alan Yılmaz M. Bayazıtoğlu, İzlanda yazı dizinin son bölümüyle karşınızda.
– Son teknoloji tasarımı, yenilikçi yerleşimi ve İtalyan zarafetiyle göz kamaştıran Azimut 66’yı test ettik.
– 1989 yılında ilk Prestige modelinin suya indirilmesiyle başlayan başarı öyküsü ve gelecek öngörülerini Prestige ve Jeanneau markalarının İletişim ve Pazarlama Müdürü Constance Bremet ile konuştuk.
– 2020 yılında yapılacak Vendee Globe’a hazırlanan tek solo yelkencimiz Tolga Pamir ile şubat ayında düzenlediğimiz ‘Deniz Sohbetleri’nde biraraya geldik ve hedeflerini konuştuk.
– Akdeniz’deki eşsiz kıyıları ziyarete çıkıyoruz. Rotamız; Türkiye, Kuzey Kıbrıs, Malta, İtalya, İspanya ve Fas.
Yılın Avrupalı En İyi Beş Yelkenlisi belli oldu. Jüri üyelerinden Toby Hodges, tekneler hakkındaki görüşlerini paylaşıyor.
Yeni tekneler; Sirena Yacht 64, Fountaine Pajot MY 44, Fjord 42 Open ve Bavaria C57

Start Hattı

Türkiye’den..
Marmaris Kış Trofesi’nde üçüncü ayak yarışları 29 teknenin katılımıyla 4-5 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Yarışta yaşananları sizler için derledik.
– Üçüncü ayağı 25-26 Şubat, dördüncü ayağı 18-19 Mart tarihlerinde yapılan CFM-BAYK Kış Trofesi’nin üçüncü ayağına 96 tekne katıldı. Rüzgârsızlığın damga vurduğu yaşananlar…
– İstanbul’da yarış sezonu şehitler için yelken basılan 18 Mart Çanakkale Zaferi 102. Yıl Kupası‘yla açıldı.
– Uzun süredir hedefledikleri bir amacı gerçekleştirerek TYF’na federe olan SailingBAÜ, ilk adım olarak kendi trofesini düzenliyor.
– Ülkemizin en özel denizcilik etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Bosphorus Cup’ı ORG Sport Management Kurucusu Orhan Grobon ile konuştuk.
– Yeni bir ekip olmasına rağmen aldığı başarılı sonuçlarla kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran Zer Yelken Takımı.

Dünyadan..
– TP52 Super Series’te ülkemizi başarıyla temsil eden Provezza, sezonun ikinci ayağında podyumda yerini aldı.
Extreme Sailing Serises sezonu Muskat’ta yapılan yarışlarla başladı.
35. America’s Cup için geri sayım devam ederken Emirates Team Zealand’ın tasarımda yaptığı değişiklik yarış öncesinden gündem konusu oldu. Ayrıntılar Nisan sayımızda…

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Hushcraft’ın yeni Thrust Pilot pod sistemi, Fab Duck ile zehirli boya tarih olabilir, ergonomi vadeden 3Si Kru Commodere can yelekleri, NautiBuoy Marine’in son icatı şişme Seabob garajı.

Sessiz Katil
– Teknelerde meydana gelen ve sonu genelde biten karbonmonoksit zehirlenmesi konusunu inceliyoruz.

Sizin için seçtiklerimiz

Tranfer Öyküsü
Las Palmas Gran Canaria’dan Mindelo Cape Verde’ye yola çıkan Jean Groenewald, transfer öyküsünün ikinci bölümünde Atlantik Okyanusu’nda mürettebatıyla yaşadıkları zorlu anları anlatıyor.

Yarış Yorum
Nisan sayımızda yazarımız Haluk Babacan, yelken sporunun önemli problemlerinden ara sınıf eksikliğine ve yanlış planlamaya değiniyor.

Pirat Günlüğü
Yazarımız Emre Ayan, birçok spor dalında olduğu gibi yelken sporunun da gelişmesi için sponsor gerekliliği üzerine bir değerlendirme yapıyor.

Oşinaryus
‘Sezon Bakımı’nda son perde açılıyor. Klimadan jeneratöre, duş ve tuvaletten akülere kadar teknenizdeki önemli ekipmanların bakım bilgilerini paylaşıyoruz.

Öteki Dünya
Hafif tasarımı, üst düzey yol tutuşu ve performansıyla spor otomobil tutkunlarına hitap eden Lotus Elise Sport modelini inceliyoruz.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir, Turkcell Dergilik ve Magzteruygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.