Şubat ayında dergimizde neler var?

Şubat ayında dergimizde neler var?

Şubat ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Motor Boat & Yachting Türkiye - Şubat Sayısı, 2017– Marex’in iç hacmiyle dikkat çeken, manevra becerisi yüksek yeni Sun Cruiser modeli Marex 310’u test ettik.
– Yılmaz A. Bayazıtoğlu, Kuzey Atlantik’teki Hazine Odası İzlanda’da edebi seyahatine devam ediyor.
11. CNR Avrasya Boat Show’da beğeniye sunulacak lansman teknelerini, ürünleri ve hizmetleri sizin için inceledik. Göz atmadan fuara gitmeyin…
– Sunduğu yaşam alanları, fiyatı ve stiliyle etkileyici Prestige 630 ile tanışmaya hazır mısınız?
– İç Mimar Ceren Civaoğlu Tugay’dan tarz sahibi tekneler için fark yaratacak dekorasyon önerileri; bu ay teknede bohem stilde oldukça kullanılan etnik unsurlardan esinlenerek tasarlanmış özgün obje örneklerine göz atıyoruz.
– X4 ve X6’yı aynı anda lanse etmek cesur bir adım. X-Yachts’ın yeni ikilisini test ediyoruz.
– Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve amatör denizci M. Faruk Okuyucu, mavi kart uygulaması başta olmak üzere çevre sorunlarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.
– Dergimizin her yıl düzenlediği Motor Boat & Yachting Ödülleri‘nde etkileyici özellikleriyle önce çıkan tekneleri inceliyoruz.
Yeni tekneler; Sealine C530, Sunsseker Manhattan 66, Fairline Squadron 53, Bavaria R40 Coupe, Bertram 35’i inceliyoruz.

Start Hattı

Türkiye’den..
– 2017 sezonu tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava koşulları altında Marmaris’te açıldı. Yarışta yaşananları sizler için derledik.
– Centilmenliğin ön planda olduğu İzmir Kış Trofesi’nin ilk ayağı 21-22 Ocak tarihlerinde yapıldı. İlk ayaktan yansıyanlar…
– Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen CFM-BAYK Kış trofesinin ilk yarışına 48 tekne katıldı. 14-15 Ocak’ta gerçekleştirilen yarıştan yaşananlar…
– Yurt içinde elde edilen zaferlerin ardından yurt dışında da adından söz ettirmeyi başlayan Arkas Sailing Team’in şube başkanı Mert Oruz, yakalanan başarının şifrelerini aktardı.
– İstanbul yarış parkurunun yeni ekiplerinden, profesyonel dağcılardan oluşan Jüpi Yelken Takımı…

Dünyadan..

– Danimarkalı efsanevi yelkenci Paul Elvström 88 yaşında, arkasında birçok başarı hikayesi, kitaplar ve çağdaş yelkenciliğin gelişimine katkı sağlayacak antrenman teknikleri bırakarak hayata veda etti. Yıldızın hayatından kesitler…
– Dünyanın etrafını tek başına ve en kısa sürede dolaşma rekoru Thomas Coville tarafından kırıldı. Beşinci denemede yaşananlar…
– YJA Yılın Yelkencisi ödülü bu yıl bir amatöre gitti.
– Sydney-Hobart’a Kouyoumdijan damgasını vurdu.
– Atlantic Rally for Cruisers 20 Kasım’da start aldı. Atlantik Geçisi için Tolga Gökova dümenciliğinde sekiz Türk yarışmacı da yarışa katıldı.
– Yılın Yelkencileri Ödülleri Barselona’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Yeni nesil tekne trim sistemlerini sizler için inceledik.

Leasing mi, kredi mi?
– Leasing ve kredi sistemi sizin tekne sahibi olmanızı kolaylaştırabilir. Artıları, eksileri ve merak edilenleriyle tekne leasing-kredi sistemini masaya yatırdık.

Sınırlı mürettebat ile seyir
– Teknede zorlu şartlarda ideal bir iş bölümü için Pip Hare’den denizcilere kritik bilgiler…

Sizin için seçtiklerimiz

Oşinaryus
Kekamoz, ozmoz, tutya ve zehirli… Teknenize iyi bakmak aına merak ettiğiniz birçok kritik sorun ve uygulamanın cevabı “Sezon bakımı” dosyamızda.

Cahil Cesareti
Maral hamileliğinin sekizinci ayını doldurdu. Cahiller, Boenos Airesli yelkencilerin ilgi odağında Blue Belle’e gelecek yeni miço için gün sayıyorlar.

Pirat Günlüğü
Yazarımız Emre Ayhan, federasyonun Pirat Ligi 2017 yarış takvimini açıklamasının ardından yeni yarış sezonunu değerlendirdi.

Öteki Dünya
Tasarım özellikleri, konforu, akıllı telefonlarla kontrol edilmesi ve uygun fiyat seçenekleriyle deniz tutkunları için fazlasıyla çekici basit ulaşım aracı Ginger’ı inceliyoruz.

Alışveriş
İnsansız hava araçları drone’lar fotoğrafçılığa yeni bir boyut getiriyor.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.