Şubat sayısında dergimizde neler var?

Şubat sayısında dergimizde neler var?

2020 Şubat ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Motor Boat & Yachting Türkiye - Kasım sayısı kapağı, 2019

Haberler

  • CNR Avrasya Boat Show‘u ziyaret edecek okurlarımız için Türkiye’de ilk kez sergilenecek tekneleri, son model ekipmanları ve hizmetleri bir araya getirdik.
  • Bu ay kapağımızı da süsleyen Trio Deniz’in Türkiye temsilciliğini yaptığı yeni katamaran markası Excess’in ilk modeli 15 ile Barselona açıklarında test seyrine çıkıyoruz.
  • Belgesel film yönetmeni ve yapımcısı Gülşah Çeliker ile yaklaşık 10 yıldır üzerinde araştırma yaptığı ünlü haritacı ve kâşif Piri Reis hakkında konuştuk.
  • Aradığınız sapasağlam, dalgaları yaran, sürat canavarı, cesur bir tekneyse Rafnar’ın Leiftur 1100 modeli tam size göre.
  • Türkiye turlarını bitiren Fiona ve Frank, sevgili tekneleri Zaffina’ya veda ediyorlar.
  • Akdeniz’in berrak sularındaki deneme seyrimizde Ferretti Group altında yer alan Custom Line 120’nin zenginliği bambaşka bir seviyeye taşıdığını keşfettik.
  • Yachting World’den Helen Fretter, gezginlerden aldığı bilgiler ışığında açıkdeniz yelkenciliğinde uzaklara yelken açmak için doğru zamanı sorguluyor.
  • Yeni Tekneler; Bavaria C42, Absolute 62 Fly, Marex 360 CC, Moody 41DS, Beneteau Flyer 10, Linssen Grand Sturdy 450 AC Variotop.

Start Hattı

Türkiye’den..
– İlk ayağı 11-12 Ocak tarihlerinde düzenlenen MIYC Kış Trofesi’nde Marmaris Körfezi’nde yapıldı. 34 teknenin kayıt verdiği yarışlarda yeni ekiplerin de katılımıyla artan bir rekabet vardı.
– Türkiye’nin önemli yat yarışı parkurlarından Bodrum’da sezon 35 tekneyle açıldı. 18-19 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen BAYK Kış Trofesi’nin ilk gününde yarışçıları üzen rüzgâr, yarışların ikinci gününde 22 knot’lara vardı.
– Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen 1.Mandalin Kupası
– Ülkemizdeki optimist takım ve yat yarışlarına sponsor olarak yelken sporuna destek veren, kurduğu ekiple yat yarışlarında ciddi başarılar elde eden Kahve Dünyası uzun aradan sonra parkura dönüyor.

Yurtdışından…
– Uluslararası Yelken Federasyonu’nun (World Sailing), 75 ülkeden 4 bin 500 katılımcıyla gerçekleştirdiği ‘Yelkende cinsiyet ayrımcılığı’ anketinin sonuçları açıklandı. (Detaylar haberimizde)
– Yann Guichard ve ekibinin 130 feet’lik maxi-trimaran Spindrift 2 ile dünya etrafını en hızlı dönen yelkenli olmak için çıktıkları rekor denemesinde yaşananlar.
– Yeni nesil Ultime sınıfı trimaranların yarıştığı 14 bin deniz millik Brest Atlantiques yarışını Franck Cammas ve Charles Caudrelier’nin beraber yarıştığı Gitana takımı kazandı.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– İleride geleneksel jeneratörleri devre dışı bırakacağına inanılan Integrel sistemini inceliyoruz.
– Volvo Penta’nın yeni Aktif Korozyon Koruma sistemi geleneksel çinko veya magnezyum anotların yerini alan elektronik anot sistemi.
Besenzoni’nin “parlak merdiven” gibi harika bir adla anılan yeni ürünü, güverte altında gizlendiği yerden posta kutusu tipi bir kapaktan çıkan, yukarı veya aşağı yönde dönerek bir set basamağı ortaya çıkaran bir merdiven.
JL Audio özellikle deniz uygulamaları için geliştirdiği MM50.
– Design Awards METS’in (DAME) ikinci yılında deniz ekipmanları alanında yenilikçi düşüncelerle piyasaya sunulan birçok ürün incelendi, tasarımları ve işlevsellikleri ile yelkenli teknelerde kullanıma uygun 20 ekipman önerisi.
– İklim Değişikliği ve Çevre Politikaları Uzmanı Gamze Çelikyılmaz, İspanya’da gerçekleşen 25’inci İklim Değişikliği Taraflar Toplantısı’nın ardından ticari denizciliğin iklim değişikliğine etkisini, yapılan çalışmaları ve denizcilik firmalarını neler beklediğini kaleme aldı.
– Deneyimli yelkenci Pip Hare arma donanımlarınızın sizi yarı yolda bırakmaması için, dikkat etmeniz gereken noktaları inceliyor.
IPS’li teknelerde manevra teknikleri kullanarak hareket ederek ilerlemeyi ve yumuşak, kusursuz manevra yapabilmenize yardımcı olacak taktikleri öğreniyoruz.

Sizin için seçtiklerimiz

Yüzen Stil
Tasarımlarıyla ilgi çeken, teknenizde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz geri dönüşüm ürünlerini inceliyoruz.

Öteki Dünya
Pick-up pazarında Avrupa’nın lider markası Ford’un yenilenen Ranger ailesinden Wildrak bu ayki test aracımız.

Dergimizi okumak için  Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.