Mart ayında dergimizde neler var?

Mart ayında dergimizde neler var?

2018 Mart ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Motor Boat & Yachting Türkiye - Ocak sayısı kapağı, 2018

Haberler

– Performansının yanı sıra sunduğu konfor ve lüks detaylarıyla dikkat çeken Regulator 41‘i inceledik.
– Güçlü tasarımı, modern güvertesi ve deck salon çekiciliğiyle dikkat çeken CNB 66, birçok açıdan göz kamaştırıcı bir tekne.
– Çocuklarla seyir yazı dizisinin ilk bölümünde Casper Craven “Seyre Hazırlık ve Güvenlik” konularını ele alan Craven, şimdi çocuklarla yapılan seyirde “Çiftlerin Etkileşimi” konusu üzerinde duruyor.emler almamız için bizleri uyarıyor.
– Deniz kirliliği, amatörce ve geleceği düşünmeden yapılan balıkçılık, küresel ısınmanın etkileri yetmezmiş gibi şimdi de denizlerimizde balon balığı gibi görülmeye başlayan yabancı türler acil önlemler almamız için bizleri uyarıyor.
– Denizi ne kadar seviyorsunuz? Kışı denizde mi yoksa karada mı geçirmeyi tercih ediyorsunuz? Sizin için hazırladığımız bazı küçük tavsiyeler kışın da denizde olmayı seven tekne sahiplerinin çok işine yarayacak.
– Yaklaşık bir yıl önce bu tekne kağıt üzerindeki çizgiden ibaret olan Fairline Targa 63 GTO ile Cannes’daki dünya lansmanı öncesinde bir deneme seyri için güvertesine ayak basan ilk dergi biz oluyoruz.
– Köpeğiyle beraber çıktığı dünya turunda herhangi bir elektronik ekipman kullanmanmayan ve usta denizci Sadun Boro’nun rotasını takip eden Amatör denizci Cengiz Arslanoğlu ile dünya turunu konuştuk.
Yeni tekneler; Rodman Spirit 42, Four Winns Horizon 350, Azimut 55, Cranchi T36 Crossover,

Start Hattı

Türkiye’den..
– 17-18 Şubat tarihlerinde düzenlenen EAYK-İzmir Kış Trofesi‘nde yaşananlar.
– İkinci ayağı Miami’de gerçekleşen World Sailing Dünya Kupası’nda Alican Kaynar‘dan podyum geldi.
– Türkiye ve yurt dışındaki yarışlarda başarılı performans gösteren Arkas Sailing Team ile pek çok yarışta öne çıkan M.A.T güçlerini birleştirdi.
– Parkurların sınırları zorlama konusunda rakip tanımayan ekibi Hedef Yelken F8

Dünyadan..
– World Sailing‘in bu yıl içerisinde gerçekleştirmek istediği yelken sporunun geleceğini belirleyecek değişiklikler…
– Jules Verne Trofesi’nde Spindrift 2‘nin başına gelenler…

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– MBY İngiltere’den yeni emniyet bağı alarmı Lifecord piyasaya sunuldu.
– Yüksek torklu, uzun menzilli, ekonomik ve güvenilir Neander Dtorque dizel dıştan takma makine
– Telsiziniz bir Klas B AIS alıcı-vericisine dönüştürebilen Icom’un CB2000 AIS modeli
– Usta denizci Pip Hare’den dalgalı sularda seyirle ilgili çözüm olacak tavsiyeler.

Sizin için seçtiklerimiz

Fuardan portreler
– Momenta marka motoryat üretimi yapan ve yakın gelecekte yeni yelkenli modelini suya indirmeyi planlayan İntekmar Genel Müdürü Cem Yüceege ile Momenta Yachts‘ı ve gelecek projelerini konuştuk.
– Türkiye’de yat taşıma konusunda ilk akla gelen firma olan Mega Yacht Transport’un kurucu ortağı Ömer Uçar yat taşıma süreciyle ilgili bilgilerini bizlerle paylaştı.
– Denizcilik sektörü için özel simülasyonlar üreten Nabla VR firmasının mühendis ortaklarından Onur Beşli ile yeni sayılabilecek uygulamaları üzerine konuştuk.
– Süperyat Marinaları kategorisinde bu yıl İngiliz The Yacht Harbour Association tarafından 2018 Altın Çapa Ödülüne layık görülen Palmarina Bodrum Genel Müdürü Akbulut Kahraman ile kazanılan ödülün arkasındaki hizmet anlayışını ve Palmarina’nın gelecek vizyonunu konuştuk.

Güvenli Rota
Amatör denizcilere sigorta konusunda yol gösterecek yazılarıyla her ay Türk P ve I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker bizlerle olacak.

Cahil Cesareti
Dünya gezmeleri dünya yaşamasına dönen Cahil Cesareti teknede gündelik yaşamın idame ettirilmesi, tekne ekonomisiyle ilgili önemli bilgilerini paylaşıyor.

Yüzen Stil
İç Mimar Ceren Civaoğlu Tugay’dan kod flamalarının ışıldayan renkleriyle tekne özel bir stil yaratabileceğiniz öneriler…

Oşinaryus
İkinci el tekne alırken size yol gösterecek, dikkat edilmesi gereken konuları inceliyoruz.

Öteki Dünya
Bu ay Smacircle‘ın yeni katlanabilir elektrikli bisikletini mercek altına aldık.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.