Ocak sayısında dergimizde neler var?

Ocak sayısında dergimizde neler var?

2020 Ocak ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

  • Merakla beklenen testlerden birini gerçekleştirmek üzere Fairline’ın yeni yıldızı F Line 33’ün dümenine geçiyoruz.
  • Bir çoğumuz onu sadece radyo programcısı olarak bilsek de pek çok meziyete sahip Geveze’nin teknesine misafir oluyoruz.
  • Yazarımız Ali Çiçekli birçok deniz tutkununun hayallerini süsleyen, uzun ve zorlu Atlantik geçişine hazırlık için önerilerde bulunuyor.
  • Jeanneau’nun yeni ve heyecan verici teknesi SunFast 3300 ile Fransa’nın Nice şehri açıklarında test seyrine çıkıyoruz.
  • Fiona ve Frank, Akdeniz turlarının dördüncü ayağında kendi halinde restoranların bulunduğu sakin Yunan adalarına uğruyorlar.
  • Yeni Tekneler; Yılın ilk önemli fuarı olan Düsseldorf Boat Show’da sergilenecek lansman teknelerini inceledik.

Start Hattı

Türkiye’den..
– İstanbul yat yarış sezonu, 14 Aralık’ta yapılan 2019’un son yarışı olan TEB Özel Bankacılık-TAYK Sonbahar Kupası 3 ile kapandı.
– Ege Açıkdeniz Yat Kulübü tarafından Çeşme Marina ev sahipliğinde düzenlenen İzmir Güz Trofesi üçüncü ayak yarışları 14-15 Aralık’ta 32 teknelik katılımla gerçekleştirildi.

Yurtdışından…
– İki kişilik ekiplerle Brezilya ile Fransa arasındaki tarihi kahve ticaret yolunda düzenlenen Transat Jasques Vabre yarışından izlenimler.
– 18-24 yaşları arası gençlerin kız-erkek karışık takımlar şeklinde yarışacağı Youth America’s Cup takvimi açıklandı.
– İki yılda bir düzenlenen dünyanın en eski açıkdeniz yarışlarından olan Rolex Fastnet, 2021 ve 2023 yıllarında Plymouth (İngiltere) yerine Cherbourg’da (Fransa) sonlanacak. P

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Deniz suyundan elde ettiği hidrojeni kullanarak dünya turu yapan Energy Observer,
– GoPro Hero 8 aksiyon kamerası,
– Sağlam gövdesiyle öne çıkan Standart Horizon telsiz,
– Uydu mesajlaşma, izleme ve acil durum uyarı cihazı; Globalstar Spot X
– Deneyimli yelkenci Pip Hare akıllı cep telefonunuzda seyir programlarını en verimli nasıl kullanacağınızı anlatıyor.

Sizin için seçtiklerimiz

Yüzen Stil
Enine ve dikine çoklu renklerde, çeşitli bantların birleşiminden oluşan tartan desenler bu ay stil sayfamızda öne çıkıyor.

Öteki Dünya
Tasarımı ve kullanışlı özellikleriyle ilk üretildiği günden beri sadık bir kullanıcı kitlesine sahip Suzuki Vitara yenilenen yüzüyle karşımızda.

Dergimizi okumak için Abonelik Sayfası‘ndan abone olabilir,  Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.