2020 trendleri

2020 trendleri

İlham almalı - 2019 Kasım ayı editoYeni bir yıla girerken okumayı en sevdiğim yazılar, o yılın getirecekleriyle ilgili kaleme alınmış ışıltılı makaleler oluyor. Yıl yeni olunca haliyle trendler değişiyor, beklentiler coşuyor, umutlar da artıyor… Her yeni yıl bu yoğun beklentileri ne kadar karşılıyor bilinmez ancak trendlerin yön değiştirdiği bir gerçek.

Lüks mobilya tasarımının önemli markalarından Boca do Lobo’nun bloğunda, 2020 yılının süperyat tasarım trendleriyle ilgili bir yazı yayınlandı. Daha büyük yapılar, resort havasında iç mekânlar, SPA detayları, modern bir aydınlatma… Özetle lüks kelimesinin altını dolduran tüm başlıklar bu yılın trendleri.

Yazının en önemli kısmı ilk sırada yer alan sürdürülebilirlik trendiydi. Süperyat dünyasıyla sınırlı kalmayan sürdürülebilirlik, hem iç hem de dış tasarımda kullanılacak yeni malzeme arayışını beraberinde getiriyor. Bu da artık tasarımcılar lüks yatlar yaratırken çevresel etkilerini göz ardı etmeyecekler anlamına geliyor. Sevindirici.

İnovasyon ve teknoloji listede ikinci sırada. Teknedeki yaşam deneyimini en üst seviyeye çıkaracak, akıllı tekne kavramını ileriye götürecek yazılımlar geliyor, hazır olun.

Siyah kaplamalar ve deriler… Hem iç hem de dış tasarımda modernlik namına sıkça karşılaşacak gibi durduğumuz siyah kaplamalar ve mobilyalar yatlarda daha “gizemli” bir hava yaratacak. Deri kullanımı da iç tasarımda 2020 trend listesinde.

Şeffaflık ve cam, geniş alan hissi yarattığı için son dönemde çokça tercih edilir olmuştu ancak 2020’de daha cesur tasarımlar gelebilir ve cam üst yapılara rastlayabiliriz.

Her zaman üzerinde durduğumuz konu; tekne sahibi olmadan önce çok iyi araştırma yapmak, ne istediğini bilmek. Yüzlerce tasarım, model ve her yıl değişen trendlerle aradığınızı bulmakta zaman zaman zorlanabilir ya da tam ne istediğinizi fark edemeyebilirsiniz. Dergiler, web siteleri, bloglar bu konuda aydınlatıcı yazılar yayınlayan başvuru kaynaklarınız olabilir. Başta yurtdışında olmak üzere, yatçılığa yön veren fuarlar da aynı amaca hizmet ediyor. Eğer tekne alma hayaliniz var ama ne istediğinizi bilemiyorsanız bu ayki Düsseldorf Tekne Fuarı bu konuda ilk adımınız olabilir.

İyi okumalar, iyi seyirler

Selcen Tanınmış Işıldar
selcen@motorboatdergi.com