Motor Boat Ödülleri 2017

Motor Boat Ödülleri 2017

Uluslararası anlamda tekne sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan Motor Boat Ödülleri 9 0cak tarihinde Londra’da Rosewood Otel’de düzenlenen görkemli organizasyonla sahiplerini buldu. Ödül kazanan ve övgüye değer tekneleri sizler için inceliyoruz.

Axopar 37 – Spor tekneler ve RIB’ler

2015 yılında ilk Axopar 28’i test ettiğimizde Finlandiyalı tersanenin bundan daha iyisini yapıp yapamayacağını merak etmiştik. Daha fazla merak etmemize gerek kalmadı, çünkü 37 tersane için gerçek bir zafer. 28’e benzer özelliklerle inşa edilen teknenin uzatılmış boyu daha etkileyici bir güverte alanı, daha konforlu bir baş kamara ve tuvalet anlamına geliyor.

Bu, üç farklı güverte opsiyonuyla (Suntop, T-top ve Cabin) son derece kullanışlı bir tekne; ayrıca 28’de ilk kez açık kıç güverte, lavabolu bar ve twin yataklı kamara opsiyonlarını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz testte 37’nin dalga ve soluganda ne kadar mükemmel seyir yaptığına dikkat çekmiştik.öJilet gibi keskin, çift kademeli gövdesi sayesinde dalgaları ardı ardına rahatlıkla geçebiliyor. Kıçtan takma motorlar için büyük bir tekne olsa da, dümene geçtiğinizde 37’nin başka bir şekilde hareket edebileceğini düşünemiyorsunuz. Teknenin hassaslığı ve 50 knot’lık azami sürati onu daha çekici hale getiriyor. Daha ufak kardeşleri gibi bu tekne de makul bir fiyat ve birinci sınıf malzemelerle kaliteli döşemeler ve mevcut alanı en iyi şekilde kullanan akıllı saklama çözümlerini birlikte sunuyor.

Princess V58
Princess V58

Princess V58 – 45ft üzeri Sportcruiser’lar

V58’i hem açık, hem dek salon varyasyonlarıyla sunmak Princess’a avantaj sağlıyor. Ayrıca bu, her iki versiyonuyla da iyi bir tekne. Avantajları farklı; open versiyonu tam bir parti teknesi, güvertede daha fazla zaman geçirmekten hoşlananlara hitap ediyor. Dek salon ise tüm yıl seyir yapmak isteyenlerin tercihi.
Her iki versiyonuyla da V58, Princess tasarımının seksi değil, yalnızca güvenli olduğu algısını yerle bir ediyor. Güçlü hatlara sahip küpeşteleri üst yapıdaki daha koyu renk kalıplar sayesinde daha geriye uzatılan tavanın bitiş noktasına kadar uzanıyor. Küpeştenin ön kısmına paralel konumda bulunan bıçak şeklindeki gövde penceresi de ilgi uyandıran bir görsellik katıyor.

Princess her zaman mantığa hitap eden tekneler üretti, ancak bu defa yürekleri de cezbedecekler. Volvo Penta D13’ün 800hp ya da 900hp versiyonlarıyla şaft tahrikli Princess’ın abraması da son derece iyi. Bu tam bir dümenci teknesi, bunu anlamak için mükemmel sürüş pozisyonuna ve abraması keyifli gövdesine bakmak yeterli.
Aşağıda, nefis master kamara vasatta V58’in tüm enini kaplıyor, misafirlerse aynı derecede şık VIP kamara ve iskeledeki ranzalı kamarada ağırlanıyor. V58 çok az eksiği olan, klas ve kendine güvenen bir tekne. Ucuz bir model değil ama bu kadar iyi tasarlanmış, verimli ve yüksek standartlarla inşa edilmiş bir tekne için 1 milyon 150 bin Pound çok da yüksek bir fiyat değil.

Yazının devamı Şubat 2017 sayımızda..

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.