Ocak ayında dergimizde neler var?

Ocak ayında dergimizde neler var?

Ocak ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

Motor Boat & Yachting Türkiye - Ocak Sayısı, 2017 – Bu sayımızda geçtiğimiz ay açtığımız “Teknede Güvenlik” dosyasına devam ediyoruz. Bu ay ki sayımızda “Teknede hırsızlık” ve “Su alma” durumlarında neler yapmanız gerektiğine dair önemli detayları sizler için kaleme aldık.
Frauscher Demon 1410… Adından da anlaşılacağı üzere tasarımda “Şeytan Tüyü” bulunan bu özel teknenin tüm detaylarını sizler için test ettik.
– Cehennemin kapısına benzetilen yanardağlar, neşeyle püsküren gayzerler, fokurdayan çamur kazanları ve tüm doğal güzellikleri ile İzlanda’da nefes kesen bir deneyim. Yılmaz Bayazıtoğlu’nun kaleminden “Kuzey Atlantik’teki Hazine Odası” İzlanda seyrimiz ikinci bölümüyle devam ediyor.
-Tarihçilere ve yelken dünyasının önde gelen isimlerine yelken sporunun kaderini değiştiren tekneleri sorduk. “Yelkenciliğin kaderini değiştiren 50 tekne” ile muazzam bir geziye hazır mısınız?
– İç Mimar Ceren Civaoğlu Tugay’dan tarz sahibi tekneler için fark yaratacak dekorasyon önerileri; bu ayın konusu “Marin Ürünler”.
– Kullanışlı ve yenilikçi detaylarla donatılmış Jeanneau Leader 40 ile Ataköy açıklarında deneme seyrine çıktık.
Yeni tekneler; Fairline Targa 63 GTO, Beneteau MC6S, Solaris 55 ve Sirena Yachts 64’ü inceliyoruz.

Start Hattı

Türkiye’den..
– Yatçılar ödüle doydu… DUO-I, Marmara Kupası, Çakabey-935, Moda Deniz Kulübü Kupası ve Sonbahar Serisi yarışları ödülleri Moda Deniz Kulübü’nde verildi.
TAYK MDK Sonbahar Kupası’nda yaşanan rüzgârsızlığa ve kötü hava şartlarına rağmen yarış komitesinin gösterdiği performans büyük alkış aldı.

Dünyadan..

– Alinghi üçüncü kez şampiyon… Extreme Sailing Series, Sydney’de düzenlenen ayakla beraber 2016 sezonunu tamamladı.
– America’s Cup için geri sayım başladı.
– RC44 Dünya Turu Valetta Cup ile tamamlandı.
– Jules Verne Trofesi’ni elde etmek üzere 20 Kasım’da Atlantik’e açılan Francis Joyon ve ekibi kat etmesi beklenen mesafenin 400 mil gerisinde kalınca geri dönüş kararı aldı.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Evinrude’un yeni G2 modellerinin testi, Rolls-Royce’un 10 silindirli yeni ürünü M06, Garmin’den taşınabilir chartplotter, tasarımıyla dikkat çekici Fischer Panda iSeries marin jenaratör ile ilgili tüm detaylar “Yeni Teknolojiler” isimli bölümümüzde.

Sınırlı mürettebat ile seyir
– Şiddetli rüzgâra karşı yapacağınız seyirlerde teknenin idaresini kolaylaştırmak için camadan vurmayla ilgili kritik bilgiler.

Sizin için seçtiklerimiz

Sıcak kalın
Kışın suyun üzerinde sıcak kalmanızı sağlayacak ürünleri derinlemesine inceledik.

Cahil Cesareti
Tekrar denizlere dönen iki kişilik mürettebata yeni bir tayfa geliyor.

Öteki Dünya
Tasarımıyla büyüleyen Toyota CH-R’ı inceledik.

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.