Kasım sayında dergimizde neler var?

Kasım sayında dergimizde neler var?

2019 Kasım ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Motor Boat & Yachting Türkiye - Kasım sayısı kapağı, 2019

Haberler

  • Etkileyici ve konforlu yaşam alanları, ergonomik özellikleriyle dikkat çeken Bali 5.4 ile Fethiye açıklarında seyre çıkıyoruz.
  • Türkiye’nin berrak ve mavi sularına yabancı bir gözle bakmak… Walker çifti Azimut 62 ile bizim kıyıları keşifteler.
  • Cannes fuarında dünya lansmanını yapan Fairline’ın tamamen yeni Mancini tasarımı amiral gemisi Squadron 68 ‘in güvertesindeyiz.
  • Şanssızlıklar peşini bırakmayan başarılı yelkenci Alex Thomsan bakalım bu sefer yeni Hugo Boss’u ile 2020 Vendée Globe’u kazanabilecek mi?
  • Yeni Tekneler; Nomad 75 SUV, Sunseeker Predator 60 EVO, Galeon 425 HTS, Clubswan 36, Amel 60, Bénéteau Flyer 10

Start Hattı

Türkiye’den..
– Piratçılarla yatçıların karşı karşıya geldiği, hem eğlenceli hem de çekişmeli Siyah İnci Kupası bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Farklı sınıflarda yarışan yelken sporcularının kozlarını paylaşacağı yarış 17 Kasım’da İstanbul Yelken Kulübü’nde. Yarışın galibi en büyük korsan olacak!
– Moda Deniz Kulübü Kupası’yla tamamlanan TEB Özel Bankacılık-TAYK 2019 Trofesi son yarışında yaşananlar.
– Bu yıl 27-28 Eylül tarihlerinde İstanbul Boğazı’nda düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup‘ta objektiflerimize yansıyanlar.

Yurtdışından…
– İlk sezonu tamamlanan Sail GP‘nin ardından sezon değerlendirmesi…
– Gitana takımının 32 metrelik maxi trimaranı Edmond de Rotschild, son değişikliklerle teorik maksimum hızı olan 50 knot sınırına dayandı.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Raymarine’in, yanaşma stresini azaltmak için tasarlanan DockSense sistemi ve sanal usturmaçasını inceledik.
CMC Marine‘den 12 metre gibi küçük boydaki tekneler için tasarlanmış manevra pervane sistemi.
– Yenilikçi özellikleriyle rıhtıma geçişi kolaylaştıran pasarella Besenzoni SP600 G
– Evinrude devrim yaratan E-Tec G2 makineleri hepsi 1.9lt düz üç silindirli doğrudan enjeksiyonlu bir makine üzerine kurulu 115hp, 140hp ve yeni 150hp versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor.
– Dometic’den 12V ya da 240V ile çalışan ve bulunulan ortamın sıcaklığını 18 derecenin altında soğutabilen biyokompozit soğutucu CoolFun SC30B
– Deneyimli yelkenci Pip Hare seyir sırasında ihtiyaç duyulan arma donanımı tamirini anlatıyor.

Sizin için seçtiklerimiz

Refit
Hollanda’da bir marina köşesinde parçalara ayrılmak üzere bulunan 1930’ların görkemli teknesi, sıkı bir çalışmayla hayata dönüyor.

İklim Değişikliği Peşinde
İklim değişikliğine karşı farkındalık yaratmak ve örnek çözümler üretmek için yelken açan Hollandalı denizciler deneyimlerini anlatıyor.

Yüzen Stil
Markaların illüstratörleri, bağımsız tasarımcıları ve ressamları bir araya getirerek ortaya çıkardıkları tasarımlara göz atıyoruz.

Mavi Edebiyat
Yazarımız Yılmaz A. Bayazıtoğlu, 1800’lü yılların en hızlı yelkenlisi Cutty Sark’ın hikâyesini anlatmaya üçüncü bölümle devam ediyor.

Öteki Dünya
Leonardo Helicopters tarafından üretilen AW109 GrandNew; sunduğu konfor, yüksek performans ve uçuş yeteneğiyle öne çıkıyor.

Dergimizi Turkcell Dergilik uygulamasıyla IOS ile ANDROID işletim sistemli tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.