Ağustos ayında dergimizde neler var

Ağustos ayında dergimizde neler var

Ağustos ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Haberler

– Seyir becerisinin yanı sıra detaylardaki titizliği, kocaman makine dairesi, geniş mürettebat kamarası ile sürprizli Numarine 60 FLY’ı test ediyoruz.
Haute Board ekibinin önerileriyle Bodrum’dan Kekova’ya Türkiye kıyılarını paddle board’la keşfediyoruz.
– Küba’dan Mısır’a, Mauritius’tan Filipinler’e tropik sularda dalış dosyasını aralıyoruz. Ne zaman gitmeli, nerede dalmalı, ne beklemeli?
– Akdeniz ve Ege’de sayısı giderek artan denizlerin zarif katili aslan balığı turizm ve balıkçılığı tehdit ediyor.
– Yüksek fiyatına rağmen kaliteli donanımı, akıllıca detayları ve sportif özellikleriyle Cranchi Z35’le test seyrine çıkıyoruz.
– İtalyan bot üreticisi Zar Formenti’nin agresif görüntüsü altında güven ve performans vadeden siyah incisi Zar 87 Welldeck’le Göcek sularında tanışıyoruz.

Start Hattı

İstanbul Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Atatürk Moda’da Yat Yarışı’nda neler oldu? Türkiye Açıkdeniz Yarış Külübü’nün düzenlediği 2016 Trofesi’nin ilk yarışı olan Burgazada Deniz Kulübü Kupası’nı kim kazandı? Uluslararası Farr 40 Avrupa Şampiyonası’nda takımımız Asterisk BSC Team Özonur ekibi Avrupa üçüncüsü oldu. Haziran ayında hayatını kaybeden yelken dünyasının önemli ismi Tom Perkins’in ardından… İstanbul yarış filosunun en ciddi ve aynı zamanda en neşeli ekibi 7 Bela..

Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleri her ay Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Tekne inşasında yeni yöntemler, Volvo Penta en güçlü modeli D16’yı güncelliyor, Global Telesat’tan uygun fiyatlı haberleşme seçeneği, Wide-Eye bağlama yardımcısı.

Katamaranla yelken teknikleri
Çokgövdeli uzmanı Nigel Irens, alabora durumunda hazırlıklı olunması gereken hususlar hakkında tavsiyeler veriyor.

Sanal gerçeklik
Bilimkurgu olmaktan çıkarak eğlence ve eğitim alanında kullanılmaya başlanan sanal gerçeklik konusunu masaya yatırıyoruz.

Sizin için seçtiklerimiz

Mutfak Notları
Havalar ısındıkça ısınıyor. Böyle havalarda sizi hazırlarken yormayacak ve içinizi ferahlatacak şeylere ihtiyacınız var. Bu ay size biri Gazpacho diğeri Makarna Salatası olmak üzere iki serin tarif hazırladık.

Cahil Cesareti
Tekneleri Blue Belle’i Uruguay’da bırakıp memleket hasreti gidermeye Türkiye’ye gelen Cahiller bu ay dünya turuna çıkmayı planlayanların merak ettikleri soruları cevaplıyorlar.

Barınak Notları
Teknesi Devekuşu ile kıyı kıyı Türkiye’yi gezen İsmail Oruç, bu ay Saros Körfezi’ndeki barınakları ziyaret ediyor.

Oşinaryus
Oşinaryus sayfalarımızın bu ayki konusu bot bakımı. Bot alırken nelere dikkat etmeli, bakım yaparken öncelik ne olmalı? Tüyolarımız Ağustos MBY’de.

Öteki Dünya
Katlanır bisiklet dendiğinde kalitesi ve tarzıyla kullanıcılarının günlük yaşamının vazgeçilmez bir parçası olmayı hedefleyen Brompton’u inceliyoruz.

Dergimizi abone olarak ya da Turkcell Dergilik ve Magzter uygulamasını IOS ve Android tabanlı tablet ve telefonlarınızdan indirerek okuyabilirsiniz.