Eylül ayında dergimizde neler var?

Eylül ayında dergimizde neler var?

Eylül ayında dünyadan ve Türkiye’den güncel haberler, yeni tekneler, yeni teknolojiler, yarış haberleri, teknede her zaman işinize yarayacak pratik bilgiler.

Motor Boat & Yachting Türkiye - Eylül Sayısı, 2017

Haberler

– Yumuşak kavisleri, titizlikle verniklenmiş ahşapları ve bolca özel sipariş opsiyonuyla dikkat çeken Fairline Squadron 53 ile seyre çıktık.
– Isak Dinesen’in “Hayattaki her şeyin çözümü sudur; yani ter, gözyaşı ve deniz suyu” sözünü kendisine rehber edinen 22 deniz tutkununun oluşturduğu Sail Nation grubu Thassos Adası ’na ait seyir notlarını bizimle paylaştı..
– Sezonla birlikte sportif balıkçıları bir heyecan sardı. Bu ay yerli ve yabancı üretim; çeşitli boy, tip ve özellikte 30 balıkçı teknesini inceledik.
– Yenilikçi, ancak göz boyamayan; ciddi, ama tutucu olmayan; en seçici tekne sahiplerinin bile özel taleplerine cevap verebilecek opsiyonlar sunan MCY 80 ’i takdim ederiz.
– Çocuğunuzun kendine güveni yüksek, zorluklar karşısında yılmayan, doğayla uyumlu bir birey olmasını mı istiyorsunuz? O zaman yelken sporu onlar için doğru adres.
– Cannes Yachting Festival‘da deniz severlerle ilk defa buluşacak lansman teknelerine göz atıyoruz. Azimut S7, Pearl 80,Lagoon Seventy 8, Ferretti 780, Bênêteau GT50, Riva Rivale 56 ve dahası…

Start Hattı

Türkiye’den..
– Marmara Yelken Kulübü evsahipliğinde 28-30 Temmuz tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın kazananı Eker Woman Sailing Team oldu.
– 11-13 Ağustos tarihleri arasında bu yıl beşinci kez düzenlenen TAYK Eker Olympos Regatta’da yaşananlar…
– Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Turkcell Platinum Bodrum Challange 16 tekne ve 150 yelkencinin katılımıyla tamamlandı.
– Danimarka’nın Aarhus kentinde düzenlenen Olimpiyat Test Yarışı‘nda 470 sınıfında katılan milli takım sporcularımız Deniz Çınar ve Ateş Çınar altın madalya sahibi oldu.

– Bu ay ekip sayfalarımızın konuğu Eker Kadın Yelken Takımı

Dünyadan..
Volvo Ocean Race‘te işler değişiyor, Extreme Sailing Series’in kurucusu Mark Turner iş başında…
– Son birkaç yılda çığ gibi büyüyen su kanadı (foil) kullanan yelkenliler arasında Optimist tekneleri de eklendi.

Ve dahası Türkiye’den ve dünyadan yarış haberleriyle Start Hattı bölümümüzde.

Akıl Hocası

Yeni Teknolojiler
– Yenilikçi Fransız yatırım şirketi, elektrik tahrikli, kanatlı nehir tekneleri SeaBubbles’ı suya indirmeye hazırlanıyor.

– Tohatsu‘dan ekonomik gazlı dıştan takma yeni motor, Crewsaver‘dan yeni can salları, Dokensip‘in huzur ve güven sağlayan tekne izleme sistemi.

– İster seyir halinde, ister karada bağlı olun teknede susuz kalmamanız için bu ay taşınabilir, kompakt ve güç tasarruflu su yapıcıları inceliyoruz.

– İster denizin altında ister denizin üzerinde… İlk yardım ile ilgili birçok önemli bilgiler…

Sizin için seçtiklerimiz

Livar Haber
Marmaray Projesi için yapılan çıkan Yenikapı Batıkları ve replikası yapılan Yenikapı 12 isimli teknenin Marmara Denizi’yle buluşması.

Oşinaryus
Klima arızaları, yakıt filtreleri ve servis botlarıyla ilgili önemli bilgiler…

Yarış Yorum
Yazarımız Haluk Babacan, yelkende planlamanın önemine ve Ateş ile Deniz Çınar’ın bu sezon 470 sınıfında gösterdikleri gelişime ve iyi bir antrenörün yarışçalar üzerindeki etkisine dikkat çekiyor.

Pirat Günlüğü
Yazarımız Emre Ayan, Türkiye Pirat Ligi’nin Marintürk İstanbul City Port’ta gerçekleşen 5. ayak yarışlarını değerlendiriyor.

Öteki Dünya
Neredeyse 60 yıldır modası geçmeyen yollardaki yaban arısı Vespa

Dergimize Abonelik Merkezi web sitesinden hızlı ve kolayca abone olabilirsiniz.